Звіт селищного голови за перший рік роботи

  • 903

25 листопада минув рівно рік з часу перебування Світлани Орел на посаді селищного голови Драбівської територіальної громади.  

Фото без опису19 грудня  селищний голова прозвітувала перед громадою  про підсумки роботи виконавчих органів Драбівської селищної ради за 2021 рік. Звіт  був детальний, змістовний, конкретний – з аналітикою, цифрами, фактами. Звітуючись перед громадою очільниця громади зазначила, що рік був надзвичайно напруженим, пройшов в умовах становлення нової громади, до якої увійшло 17 населених пунктів із населенням майже 16 тисяч осіб, на новій адміністративно-територіальні основі та новій податковій базі. Особливістю Драбівської громади є те, що їй дісталися  майже всі комунальні заклади, які раніше були на утриманні бюджету колишнього Драбівського району, а з січня цього року все це лягло на плечі Драбівської громади. А ще  всі заклади культури та охорони здоров’я. Всі ці комунальні заклади громади потребують фінансування, утримання, оплати комунальних послуг, виплати заробітної плати персоналу. І селищна рада забезпечила  їх сталу роботу - всі комунальні заклади на протязі 2021 року  вчасно фінансувалися, утримувалися,   надавали якісні послуги жителям своїх сіл. Зазначила, що всі комунальні заклади громади є важливими і соціально значимими для громади, оскільки вони забезпечують робочими місцями більше однієї тисячі мешканців громади та надають медичні, освітні, культурні та інші  послуги мешканцям громади. Але соціальна сфера громади це ще не все. Необхідно дати ще раду трьомстам кілометрам комунальних доріг громади, майже п’ятдесяти кладовищам, паркам, скверам, сміттєзвалищам, десяткам кілометрів вуличного освітлення, водопровідної мережі та каналізації. Це все також потребує значних фінансових витрат, все це - сфера відповідальності і турботи селищного голови та виконавчих органів ради.  

«Ми знаємо свої слабкі місця, недоліки, які будемо виправляти. Проте, вся робота і моя, як голови, і виконавчого апарату у вас на очах. Я розумію свою особисту відповідальність перед громадою за кожне наше рішення, кожний наш практичний крок. Мешканці наших населених пунктів чекали і чекають від місцевої влади виважених рішень та позитивних результатів при вирішенні будь-яких питань життєдіяльності громади. Я завжди налаштована на плідну співпрацю та на діалог з усіма, хто бажає щось зробити корисне для свого села чи селища. Я вдячна усім, хто допомагав і допомагає  селищній раді в цей нелегкий період розвитку практичними справами, своїм досвідом, конструктивними порадами та об’єктивними зауваженнями. Я дякую всім тим, хто критикує – завдяки їм ми вдосконалюємося, виправляємо помилки і продовжуємо рухатись вперед. Я дякую за допомогу депутатам всіх рівнів. Закликаю всіх і надалі трудитися з повною віддачою на благо наших мешканців і переконана, що тільки спільними зусиллями ми зможемо створити та розбудувати процвітаючу Драбівську громаду» - такими словами завершила свій звіт Світлана Іванівна.

          Після виступу селищний голова надала відповіді на питання  жителів громади.