Привітали ювіляра з поважним днем народження

  • 434

Фото без опису

 

Кожного разу, відвідуючи довгожителів, все більше і більше переконуємось , яка ж багата наша драбівська земля історичними особистостями, людьми з багатим життєвим досвідом! Зазвичай, ці люди так цікаво і змістовно розповідають про свій життєвий шлях, ніби напам'ять читають сторінки авторської книги життя.

Ось і сьогодні, за дорученням селищного голови Світлани ОРЕЛ, головний спеціаліст відділу соціального захисту та охорони здоров'я Драбівської селищної ради Наталія НЕДВИГА і голова ради ветеранів Валентина КРОКОСЕНКО з візитом пошани, з подарунками та квітами завітали до жителя смт Драбів, МИКОЛИ ВАСИЛЬОВИЧА КОЛЮКИ, щоб привітати з поважним 90 - річним ювілеєм, подякувати за його вагомий особистий внесок у відбудову народного господарсва у повоєнні роки. А коли попросили поділитися спогадами про яскраві моменти з особистого життя, то були вражені від детального опису повітряного бою у вересні 1943 року в районі х.Петровського ( нині с .Привітне), який закарбувався в пам'яті майже 10- річного хлопчика ; про перебування матері і сестри в концтаборі в с. Жорнокльови; про наступ і відступ фашистів з окупованої території. Дуже цікаво, з подробицями, розповідав ювіляр про нелегке дитинство і шкільні роки, про труднощі багатодітної родини, про всі митарства і випробування, які довелося пережити його мамі- вдові, а заодно і йому, найменшому в сім'ї. З вдячністю згадував добрих і щедрих людей, які зустрічалися на його життєвому шляху, від яких перейняв навики мурування печі, грубки, покрівельних робіт, що й стало основною його роботою впродовж усього життя.

Зараз Микола Васильович проживає у сім'ї свого сина Михайла Миколайовича, задоволений турботою рідних і зворушено дякував гостям за увагу і вітання з нагоди ювілею. Як завжди, ми зробили фото на згадку.