Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

  • 299

На виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020р. №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013р. №631 і від 11 жовтня 2016р. №710».

На підставі розрахунку Потреби в коштах на оплату  продуктів харчування на 2022 рік відділу освіти Драбівської селищної ради.

1. Предмет закупівлі за кодом ДК 021:2015, код 15540000-5 - Сирні продукти (Сир твердий  «Російський», без рослинних  жирів, Сир кисломолочний (творог) на 2022 рік;

2. Ідентифікатор закупівлі: UA-2022-01-10-001895-c;

3. Відкриті торги;

4. Очікувана вартість закупівлі: 332731,00 грн. (триста тридцять дві тисячі сімсот тридцять одна грн. 00коп) з ПДВ;

5. Обсяги закупівлі– Сир твердий  «Російський», без рослинних  жирів – 330,0 кг.;

Сир кисломолочний (творог) – 2430,0 кг

6. Строк поставки –по 31 грудня 2022 року;

7. Товар має  відповідати наступним вимогам:

- Сир твердий  «Російський» без рослинних жирів. Товар повинен бути фасований в головки, поверхня покрита захисним парафінованим покриттям, не сирний продукт. Поверхня сиру – чиста. Смак та запах – виражений сирний, злегка кислуватий, без побічних присмаків та запахів. Сир упакований в полімерну плівку. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства – виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову енергетичну цінність. Без ГМО, що має бути зазначено на упаковці. Поставка здійснюється – за адресою: навчально-виховних закладів, що знаходяться у підпорядкуванні відділу освіти. Строк поставки товару: поставка відбуватиметься частинами протягом березня-грудня 2021 року згідно заявок від замовника двічі на тиждень;

- Сир кисломолочний (творог) - виробляють відповідно до вимог ДСТУ 4554:2006, ТУ за рецептурами та технологічними інструкціями, затвердженими в установленому порядку з дотриманням вимог санітарного законодавства України для підприємств молокопереробної промисловості. Смак і запах: чистий, добре виражений вершковий з присмаком пастеризації, характерний кисломолочний, без сторонніх присмаків і запахів.

Консистенція та зовнішній вигляд: м’яка, мазка або розсипчаста. Дозволено незначну крупинчастість та незначне виділення сироватки. Колір: білий або з кремовим відтінком, рівномірний за всією масою. Умови зберігання: не більше 7 днів при температурі зберігання  4+/-2°С..

Якість повинна відповідати нормам ГОСТ, ДСТУ, ТУ та інших документів, що діють на території України.

 Протягом дії договору про закупівлю, укладеного за результатами тендерних торгів, товар (предмет закупівлі) доставляється Замовнику за його адресою, транспортом і за рахунок Учасника згідно обсягів визначених в заявках Замовника.

 Графік поставки – дрібними партіями по заявці Замовника, без обмеження розміру мінімального замовлення.

Очікувана вартість закупівлі визначена в порядку, передбаченому виробничими та організаційно-розпорядчими документами Замовника з урахуванням затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері публічних закупівель, примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі (Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020  № 275 із змінами).

Мета використання Товару: для харчування дітей

Розрахунок потреби на 2022 рік підтверджений розрахунками плановофінансового відділу з економічним обґрунтуванням на використання продуктів харчування, виходячи з основних виробничих показників:

- Постанови КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»;

- забезпечення в планових обсягах кошторису можливості здійснення відповідних видатків з бюджету протягом бюджетного періоду.