Вітання з Днем Соборності України

  • 1393

 

Фото без опису

У суботу, 22 січня, в Україні відзначатимуть День Соборності. Свято присвячено 103-й річниці проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки   та  Західно -Української Народної Республіки. Це одна з найбільш значущих дат для нашої держави, яку  ми офіційно святкуємо з 1999 року.  Таке національне свято є важливим для жителів нашої країни. Воно було засноване, щоб українці пам'ятали, що їхня країна - вільна і незалежна держава.

Упродовж століть  землі України були розрізнені, належали до різних держав: Російської імперії, Польщі, Австро-Угорщини. Тож споконвічною мрією українців було об'єднання розрізнених частин України в межах однієї держави.

Сьогодні бійці на сході України так само відстоюють не лише незалежність, а й соборність нашої держави, як і їхні попередники майже 100 років тому. Тому надважливо  пам’ятати  і враховувати  помилки минулого: брак національної єдності на початку ХХ століття, брак досвіду і містечковість інтересів тодішніх українських керманичів призвели до втрати української державності. Маючи українські території, непідконтрольні українській владі, День Соборності – це привід нагадати, що Крим та Донеччина – це Україна.

            Соборність – це символ.  Символ боротьби за волю і порозуміння між людьми,  часточка надії і віри у майбутнє нашої України.   Життя іде. Дорослішають діти, сивіють матері – такий закон життя. Та ніколи не старітиме наша квітуча українська земля. Ми пишаємося, що  ми – українці, а наша Вітчизна – Україна,  земля, дорога та мила серцю кожного із нас. Ми горді зватися українцями. 

 

Шановна громадо!

Вітаю з Днем Соборності України і від душі бажаю завжди любити свою країну, пишатися своєю історією і своїм народом. Нехай Україна буде гордим птахом у зграї світових країн, нехай кожен день дарує українцям свободу думки, відчуття щастя, мир і світлу надію.

Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!

Бажаю кожному з вас зберігати силу духу, бадьорість і оптимізм,   незламний дух та людську гідності. Нехай в кожній родині панує мир і спокій, любов і взаєморозуміння.

Повсякчас пам’ятаймо про незліченні жертви наших співвітчизників, покладені на вівтар незалежності, соборності, державності!

Слава Україні! Героям Слава!

 

Селищний голова                                                                                     Світлана ОРЕЛ