В громаді вшанували воїнів – афганців

  • 323

Фото без опису15 лютого 2019 року згідно з Указом Президента України від 11 лютого 2004 року № 180/2004  в Україні встановлено День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.                                                               

Відзначення цієї дати свідчить про глибоку повагу українського суспільства до людей, яким довелося в мирні повоєнні роки виконувати нелегкий інтернаціональний обов’язок в «гарячих точках»: Афганістані, Чилі, Іспанії, Єгипті, В’єтнамі  та інших країнах світу.

З 1979 до 1989 року близько 150 тисяч українців пройшли через горнило Афганської війни.

У Драбівській громаді проживає 46  учасників бойових дій на території інших держав, які вижили у ті жахливі роки та повернулися до мирного життя.

Але багатьом солдатам не судилося повернутися на рідну землю. Священною є пам’ять про їх героїзм та мужність при виконанні інтернаціонального обов’язку та  готовність платити найдорожчу ціну – своє життя.

Сьогодні, 15 лютого, в День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, та у 33-у річницю завершення виведення військ із Афганістану  керівники селищної ради, воїни – афганці та громадськість селища вшанували пам’ять українських військових, які загинули під час бойових дій.

З цієї нагоди в селищі відбулась урочиста хода та покладання квітів до пам’ятного знаку на честь загиблих воїнів-інтернаціоналістів, хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих українців, хто поліг у тій кривавій війні, тих, хто не повернувся зі сходу України.

В Драбівському краєзнавчому музеї була проведена тематична екскурсія, де учасники заходу дізналися подробиці про ті події, в яких брали участь наші земляки.  

В глибокій шанобі схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув. З вдячністю звертаємось до тих, хто живе поряд з нами: літопис афганської війни містить безліч прикладів героїзму, звеличує честь та гідність воїнів, які самовіддано виконували свій обов’язок в горах та пустелях, в повітрі, в наступі та обороні, при врятуванні бойових товаришів та мирних жителів країни. Честь і слава вам, шановні воїни - інтернаціоналісти!

Ми пам’ятаємо і завжди пам’ятатимемо про кожного воїна-інтернаціоналіста!