Соціальна послуга соціального супроводу для сімей громади, що перебувають в складних життєвих обставинах

  • 192

 

       17 лютого 2022 року завідувачем відділення соціальної роботи та фахівцем із соціальної роботи комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради здійснено планове відвідування 6 сімей, що перебувають в складних життєвих обставинах, у яких виховується 13 дітей на територіях сіл Нехайки, Жорнокльови, Левченкове, Тополі.

       Означені сім’ї отримують соціальну послугу соціального супроводу в зв’язку з неналежним виконанням батьками батьківських обов’язків.

       Під час відвідування родин було проведено профілактичні бесіди щодо попередження сімейного неблагополуччя, налагодження міжособистісних взаємовідносин, профілактики різних видів насилля та жорстокого поводження в сім’ях, формування усвідомленого та відповідального батьківства, попередження раннього соціального сирітства.

З кожним членом сім’ї обговорені проблеми, що потребують нагального вирішення, вислухано пропозиції батьків, думку дітей та запропоновано компромісні варіанти та шляхи мінімізації та подолання складних життєвих обставин.

     У деяких родинах здійснено повторно оцінку потреб сім’ї з метою аналізу стану виконання батьками рекомендацій фахівця із соціальної роботи для подолання родинами складних життєвих обставин та корегування планів соціального супроводу.

Фото без опису