Керівникам підприємств, фізичним особам-підприємцям, які працюють у Драбівській територіальній громаді!

  • 236

Керівникам підприємств, фізичним особам-підприємцям, які працюють у Драбівській територіальній громаді!

З метою виконання розпорядження голови Драбівської селищної ради «Про робочу групу з питань сприяння легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення та забезпечення надходжень до бюджету громади», відділ соціального захисту та охорони здоров’я селищної ради в межах своїх повноважень, здійснює контроль за охороною праці, дотримання законодавства про працю та зайнятість населення юридичними та фізичними особами, які використовують найману працю, зокрема, з питань неоформлених трудових відносин на території Драбівської територіальної громади.

Такі явища, як неформальна економіка й незадекларована праця не тільки обмежують можливості громади проводити сучасну соціальну політику у сферах освіти, охорони здоров’я, зайнятості, соціального захисту та пенсійного забезпечення, вони сприяють створенню й існуванню недобросовісної конкуренції щодо тих суб’єктів господарювання, які в повному обсязі забезпечують виконання зобов’язань щодо сплати податків, охорони праці та соціального забезпечення працівників.

Незадекларована праця дає роботодавцям необмежені можливості тиску на працівників, сприяє ухиленню від сплати податків, зменшує надходження до державного й місцевих бюджетів. Працівники, які не мають належним чином оформлених трудових відносин, позбавляються права на гідні умови праці, захист своїх інтересів у сфері праці, гарантій у соціальному захисті.

Проблеми неформальної економіки й незадекларованої праці є однією з найпотужніших перешкод у забезпечені гідної праці й зростання економіки громади.

Саме тому, одним з напрямків діяльності Драбівської селищнеої ради є зниження рівня незадекларованої праці.

Є два способи безпосереднього впливу на рівень незадекларованої праці: інформаційно-роз’яснювальна робота та інспекційні відвідування і застосування фінансових санкцій до роботодавців, які не реагують на попередження та вдаються до використання незадекларованої праці.

З огляду на вищенаведене та з метою запобігання використанню незадекларованої праці, у тому числі суб’єктами господарювання, які ще незадекларували трудові відносини з працівниками, пропонуємо керівникам в найкоротший термін провести відповідну роботу щодо декларування трудових відносин, оформлення та легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.  

Сподіваємося на вашу високу свідомість і відповідальність.

Фото без опису