До уваги жителів територіальної громади, пасічників!

  • 282

До уваги жителів територіальної громади, пасічників!

 

З 07.05.2021 по 01.06.2021  СТОВ «Придніпровський край» оброблятиме пестицидами орендовані поля за межами населених пунктів смт Драбів,  с. Білоусівка, с. Бойківщина, с. Привітне.

Обробіток полів буде проводитись штанговим оприскувачем;

Гербіциди: Преміум голд (належить до 3 класу токсичності для людей та бджіл);

Харнес (класу токсичності для бджіл 3, для людей 2);

Флорасулам (класу токсичності для бджіл 3, для людей 2 і 3);

Дикамба (належить до 3 класу токсичності для людей та бджіл).

Нагадуємо, зона санітарного розриву від меж населеного пункту – 300 м у разі застосування штангових обприскувачів та 500 м для  вентиляторних обприскувачів.

Контактні дані: телефон СТОВ «Придніпровський край» 0672460625, директор с/г виробництва Петров Михайло Васильович.

Примітка:

Пестициди підрозділяються на чотири класи небезпечності у відповідності з "Гігієнічною класифікацією пестицидів     за      ступенем      небезпечності", ДСанПін 8.8.1.002-98 (загальні критерії та вимоги безпеки для людини при виробництві, використанні і збереженні пестицидів)

     I   - надзвичайно небезпечні;

     II  - небезпечні;

     III - помірно небезпечні;

     IV  - малонебезпечні.

Пестициди, які використовуються в сільському господарстві по відношенню до бджіл поділяють на чотири класи небезпеки:

1-й клас небезпеки - високонебезпечні для бджіл пестициди (викликають загибель понад 20% бджіл). Екологічні регламенти: прикордонно-захисна зона для бджіл не менше 4 км; обмеження льоту - 4-5 діб;

 2-й клас небезпеки - середньонебезпечні для бджіл пестициди (викликають загибель від 5 до 20% бджіл). Прикордонно-захисна зона для бджіл не менше 3-4 км, обмеження льоту - 2-3 доби;

 3-й клас небезпеки - малонебезпечні для бджіл пестициди (загибель від 1 до 5% бджіл). Прикордонно-захисна зона для бджіл - 2-3 км, обмеження льоту - 1-2 доби;

 4-й клас небезпеки - практично безпечні для бджіл пестициди. Прикордонно- захисна зона для бджіл не менше 1-2 км, обмеження льоту - 6-12 годин.

 

 

Відповідно до статей 30 та 37 Закону України «Про бджільництво» фізичні та юридичні особи, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов'язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації попередити про це пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до десяти кілометрів від оброблюваних площ. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату.

 

Офіційний сайт міста Южноукраїнськ | До уваги бджолярів та аграріїв!