Засвідчили вдячність за активну життєву позицію

  • 494

15 травня 2022 року в Україні відзначали День пам'яті жертв політичних репресій. У смт Драбів Черкаської обл. проживає ГАННА АФАНАСІЇВНА НЕЧИПОРУК, яка єдина у нашій Драбівській громаді має статус жертви політичних репресій. Народилася Ганна Афанасіївна в с.Катюжани Збарацького р-ну Тернопільської обл. В роки Другої світової війни була зв'язковою Української Повстанської Армії з позивним ,,Орися".  У серпні 1945 року Вишнівецьким РВ НКВС у Тернопільській обл. була засуджена на 10 років з конфіскацією майна і направлена відбувати покарання до виправного трудового табору у м.Воркуту. Звільнена 13 жовтня 1954року, реабілітована 26 грудня 1991 року.
Для всіх жителів Драбівщини Ганна Афанасіївна є яскравим прикладом великої любові до України, незламності духу, нескореності волі жити вільно і незалежно. 
З нагоди такої пам'ятної дати до нашої героїні завітали голова Драбівської селищної ради Світлана ОРЕЛ та голова Організації ветеранів Драбівської селищної ради Валентина КРОКОСЕНКО, щоб засвідчити свою вдячність за її активну життєву позицію, побажали дочекатися ПЕРЕМОГИ і ще насолодитись життям під мирним небом України.

Фото без опису