Вишиванка – наш генетичний код

  • 240

Вишиванка – наш генетичний код

 

19 травня в Україні відзначається День вишиванки.

Для українця вишиванка – не просто одяг. Це щось дуже особливе: особисте, рідне, святе. Вишиванка – як символ, який зберігає його коріння, ідентичність, розуміння себе. Це наша історія: міфологія, релігія, давнє мистецтво наших предків, душа нашого народу. Та більше того, у вишивці зашифровано наш генетичний код. Колись вишиванка була підставою для цькування,  вона рятувала в голодомор (її обмінювали на хліб),   її закопували в землю, аби зберегти для майбутніх поколінь, бо вважалась найдорожчим предметом в родині. 

Особливого значення День вишиванки має саме сьогодні, коли російська федерація веде повномасштабну війну проти України, зазіхнувши на нашу свободу та незалежність. В умовах війни з росією та надзвичайної консолідації українського суспільства День вишиванки в Україні є ще одним приводом заявити про те, що ми –  українці, вільний народ незалежної держави, яка відчайдушно бореться з російським загарбником, а одягнувши вишиванку під час війни, ми продемонструємо окупантам, що їх кривава місія зі знищення українців — нездійсненна!

         Тож, шановні жителі Драбівської громади, одягнімо цього дня вишиванку,  на роботу, у справах, на зустріч, куди б не довелося йти. І нехай духовна броня українців,  символом незламності українського духу, зміцнить нас у нашому спільному прагненні Перемоги та Миру!