Стихійні сміттєзвалища - показники нашої з вами культури, ставлення до нашого спільного дому

  • 1583

За кожної зручної нагоди більшість з нас радо скаржиться на поганий благоустрій селища, обговорює те, що у нас брудно і негарно, не помічаючи, що смітники створюємо самі.

Напевно в менталітеті нашого народу впевненість в тому, що все що знаходиться за межами їхнього житла, можна з легкістю перетворювати на суцільний смітник.

Адже сьогодні смітники і стихійні звалища стали, на превеликий жаль, невід’ємними атрибутами околиць населених пунктів, берегів, водойм, лісових та пришляхових смуг. Стихійними сміттєзвалищами вже нікого не здивуєш, вони якось непомітно перетворилися у своєрідний культурний пласт епохи, «довгограючу» проблему.

Питання виявлення та ліквідації несанкціонованих звалищ побутового сміття у Драбівській територіальній громаді перебуває на постійному контролі голови Драбівської селищної ради.

Відповідно до рішення виконавчого комітету селищної ради від 10.06.2021 № 6-10 на території Драбівської територіальної громади утворено постійно діючу комісію з питань поводження з безхазяйними відходами. Для контролю за благоустроєм було проінспектовано частину території смт Драбів на предмет наявності стихійних звалищ побутових відходів. За результатами роботи та рекомендацій комісії, виконавчим комітетом Драбівської селищної ради в межах бюджетних призначень ліквідовано стихійне сміттєзвалище по вул. Васильченка, смт Драбів (фото 1).

Драбівською селищною радою придбано 261 пластиковий бак, ємністю 120 л. та запропоновано жителям послугу з вивезення ТПВ від приватних домогосподарств в смт Драбів. Проте, станом на 15.06.2022 лише 80 домоволодінь уклали договора на ці послуги.

За допомогою спецтехніки з 14.06.2022 було здійснено підгортання стихійного сміттєзвалища в с. Золотоношка (фото 2). 15.06.2022 почалися роботи з підгортання сміттєзвалища в смт Драбів (фото 3).

Дивлячись на гори побутового сміття, порожніх пластикових пляшок, гілля, будівельних відходів стає не просто прикро, - стає страшно, бо це вже не стільки питання благоустрою, скільки майбутнє нашого довкілля!

Сподіваємося, що мешканці Драбівської територіальної громади належним чином будуть оцінювати роботи з локалізації стихійних сміттєзвалищ, а після проведених заходів з благоустрою стане менше таких горе-господарів, які засмічують довкілля. Спільними зусиллями небайдужої громадськості та влади ми зможемо подолати проблему забруднення території хоча б на локальному рівні.

Шановні мешканці громади!

Допоки кожен з нас не зрозуміє необхідності цивілізованого вивезення відходів, не поставить в уяві чіткий бар’єр, який не дозволятиме викидати сміття під чужий двір чи просто на вулицю, доти і будуть процвітати стихійні звалища, як показники нашої з вами культури, ставлення до нашого спільного дому.

Закликаємо всіх спільно навести лад у нашій громаді.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису