Завершився ІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

  • 595

 Завершився  ІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької

військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

   На Черкащині завершився ІІ (обласний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» ( «Джура»), який тривав з 1 по 15 червня.

  Участь брали не тільки переможці І етапу гри «Джура», а і всі  бажаючі рої середньої та старшої вікових груп Черкащини.

  До ІІ етапу доєдналися - 26 роїв середньої вікової групи та 34 рої старшої вікової групи, виховники та керівники роїв.

   Згідно з програмою обласного етапу гри «Джура» для зареєстрованих роїв відбулися такі етапи: онлайн-вікторина «Рятівник», «Джура- Захисник України», «Відун», етапи «Діяльність куреня», «Книга звитяг», онлайн-зустрічі з таборовими старшинами, Захисниками України, гутірки з історії України, з психології, челендж «Хай лине пісня українська поміж нас».

    Участь у грі взяв рій «Гайдамаки» ЗЗСО І-ІІІ ступенів с.Білоусівка Драбівської селищної ради та зайняв призові місця:

  • І місце, вікторина «Відун»  (перевірення знань з історії України)  ;
  • ІІІ місце, вікторина «Джура – захисник України» (випробування знань та вмінь з тактики-дії підрозділу в бою, саперної справи, у збірці-розбірці АК, в орієнтуванні, визначенні відстані й багато в чому іншому, що потрібно знати майбутньому Захиснику України).

Вітаємо рій «Гайдамаки», їх виховників та керівників з отриманими перемогами. Бажаємо не зупинятися на досягненому і в подальшому брати участь у грі.

Історія вчить, що ефективне те, що утверджує своє. А своє у нас – козацтво – спосіб життя вільної людини, яка із зброєю в руках захищала Богом дані їй вольності й права. Отже, сьогодні в школярів необхідно виховувати глибокі почуття патріотизму та національної гідності, якостей захисника Батьківщини, високий рівень загальної культури та народних знань (народної астрономії, медицини, агрономії, метеорології) народної естетики, моралі, мистецтв. Виконанню цих завдань  сприяє дитячо-юнацька, військово-патріотична гра  «Сокіл» («Джура»), яка за напрямками, формою і змістом розрахована на шкільну молодь, а також на допризовну і призовну молодь за місцем проживання за умов умілого, грамотного, ініціативного і активного керівництва дорослих козаків – патріотів, старших товаришів, зокрема педагогів – організаторів дитячих колективів, вчителів історії, української мови та літератури, професійних військових, вчителів фізичної культури та тренерів спорту, керівників вокальних та танцювальних колективів, які забезпечать позитивний результат заходів навчально-виховного процесу.

Миру, спокою та злагоди! Все буде Україна!

   

     Челендж «Хай лине пісня українська поміж нас» можна переглянути за посиланням-            https://www.facebook.com/100020368275685/videos/1059420878315948/

Фото без опису

Фото без опису