22 червня - День скорботи та шанування пам’яті жертв війни в Україні

  • 291

Фото без опису

Сьогодні, 22 червня, День скорботи та шанування пам’яті жертв війни в Україні.

День скорботи сьогодні пов'язаний з історичними подіями. 22 червня — день, коли у 1941 році по радіо прозвучали страшні слова В’ячеслава Молотова: «Сьогодні, о 4 годині ранку, без висунення будь-яких претензій до Радянського Союзу, без оголошення війни, німецькі війська напали на нашу країну». Доки всі мирні мешканці спали, розпочалася німецько-радянська війна. 

Кожен раз в цей День ми згадуємо  тих, хто так і не повернувся з цієї війни, хто кров’ю і потом відстоював нашу перемогу,   хто першим прийняв на себе цей страшний удар і   чиї життя були покалічені і зруйновані іншими людьми. Людьми, схожими на нас. З тими ж бажаннями, з тією ж жагою до життя. Людьми з сім’ями, у багатьох з яких теж були діти, і можливо навіть онуки. І, напевно, вони теж хотіли жити в мирі та злагоді ...

Ніхто не забутий! Ніщо не забуте! Так ми говоримо своїм дітям. Ми стали передавати це з покоління в покоління. Ми закріпили цю пам’ятну дату в наших серцях. Ми пам’ятаємо. Ми сумуємо.

Наш священний обов’язок – навіки зберегти пам’ять про воїнів-визволителів, які вигнали ворога з нашої землі та здобули перемогу. У цей день ми згадуємо тих, хто загинув на полі брані, кого нацисти замучили в концентраційних таборах. Ми вшановуємо фронтовиків, трудівників тилу, вдів і дітей війни, усіх тих, хто день за днем наближав Велику Перемогу.

 

Вічна шана всім, хто відстояв мир на землі!

Вічна слава  Героям, які полягли в боях за свободу і незалежність України!