Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

  • 228

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

На виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2020р. №1266 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013р. №631 і від 11 жовтня 2016р. №710».

На підставі розрахунку Потреби в коштах на оплату  твердого палива  на 2022 рік відділу освіти Драбівської селищної ради.

1. Предмет закупівлі за кодом ДК 021:2015, код 09110000-3 - Тверде паливо (вугілля кам’яне марки ДГ 13-100; вугілля кам’яне ГЖ 20-40) на 2022 рік;

2. Ідентифікатор закупівлі: UA-2022-04-14-000720-c;

3. Відкриті торги;

4. Очікувана вартість закупівлі: 934090,00 грн (дев’ятсот тридцять чотири тисячі дев’яносто грн 00 коп) з ПДВ;

5. Обсяги закупівлі– вугілля кам’яне марки ДГ (13-100) – 104 т;

вугілля кам’яне ГЖ (20-40) – 10 т;

6. Строк поставки – частинами по 31 грудня 2022 року;

7. Пальне має  відповідати наступним вимогам:

Загальні умови поставки товарів:

Строк поставки товарів до 31 грудня 2022р. (згідно заявок Замовника). У заклади освіти (перелік додається) завозити тверде паливо до 31 грудня 2022 року, по замовленню навчальних закладів, згідно рознарядок відділу освіти. У зв'язку з відсутністю в закладах освіти складських приміщень для зберігання річної потреби твердого палива, одноразова поставка повинна бути не більше 10 тонн в термін не більше ніж в 10 днів з моменту отримання учасником заявки від замовника. Поставка повинна бути здійснена Постачальником у робочі дні та години закладів освіти.

- Кожна поставка (відвантаження) твердого палива супроводжується посвідченням якості. Якщо тверде паливо, згідно наданого посвідчення якості, не відповідає технічним вимогам – замовник не приймає даний товар.

- Замовник в будь-який час має право звернутися до незалежної лабораторії для підтвердження якості. При невідповідності якості та марки твердого палива, виявленого шляхом лабораторного аналізу, постачальник зобов’язаний замінити партію та сплатити пеню у розмірі 5% від вартості  неякісної та недостатньої продукції.

- У разі затримки поставки товару або поставки не в повному обсязі партії товару, заявленої Покупцем, Постачальник сплачує пеню у розмірі 1% від суми непоставленого товару за кожен день прострочення незалежно від інших штрафних санкцій передбачених договором.

- За розірвання Постачальником Договору в односторонньому порядку, останній сплачує Покупцю штраф у розмірі 1% від суми невиконаних зобов’язань незалежно від інших штрафних санкцій передбачених договором.

- Поставка твердого палива здійснюється партіями, що погоджуються сторонами в залежності від фактичної потреби замовника.

- Щоб уникнути негативного впливу на якість і масу твердого палива учасник повинен надати гарантійний лист про те, що твердого палива буде без сміття, землі, камінців.

- Якщо у замовника виникнуть сумніви щодо якості продукції при поставці кожної окремої партії твердого палива, то Замовник має право вимагати проведення незалежної експертизи та лабораторних досліджень щодо якісних та технічних показників твердого палива та їх відповідності вимогам замовника.

-  Гарантійний лист, виданий учасником тендеру з зобов’язанням у майбутньому забезпечити за власний рахунок зважування твердого палива, за присутності представника Замовника, при кожній поставці товару. Надати довідку в довільній формі з інформацією де буде проходити зважування з зазначенням адреси та назви підприємства, установи, організації тощо (дана вимога не стосується учасників в яких є в наявності автовагова).

Якість товару має відповідати вимогам документації та діючим в Україні нормам, щодо якості зазначених у цій документації товарів.

Приймання Товару за кількістю і якістю здійснюється представником замовника.

Очікувана вартість закупівлі визначена в порядку, передбаченому виробничими та організаційно-розпорядчими документами Замовника з урахуванням затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері публічних закупівель, примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі (Наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020  № 275 із змінами).

Мета використання Товару: опалювання закладів освіти  

Розрахунок потреби на пальне у 2022 році підтверджений розрахунками плановофінансового відділу з економічним обґрунтуванням на використання пального, виходячи з основних виробничих показників:

- фактичного використання  у 2021 році на дані цілі;

- забезпечення суворого режиму економії енергоносіїв у плановому періоді;

- забезпечення в планових обсягах кошторису можливості здійснення відповідних видатків на тверде паливо з бюджету протягом бюджетного періоду.

Фото без опису