Увага! Набір громадських інспекторів з охорони довкілля!

  • 180

   Увага! Набір громадських інспекторів з охорони довкілля!

Драбівська селищна рада інформує, що здійснюється набір громадських інспекторів з охорони довкілля.

Відповідно до наказу Міністерства екології та природних ресурсів України «Про затвердження Положення про громадських інспекторів з охорони довкілля» від 27.02.2002 №88,  громадськими інспекторами можуть бути громадяни України, що досягли 18 років, мають досвід природоохоронної роботи та пройшли співбесіду в органах Держекоінспекції.

Громадські інспектори виконують роботу на громадських засадах, без увільнення від основної роботи і без додаткової оплати праці.

Громадські інспектори призначаються Головним державним інспектором України з охорони навколишнього природного середовища та головними державними  інспекторами з  охорони навколишнього природного середовища   відповідних територій після проходження співбесіди відповідно з керівником структурних підрозділів органу Держекоінспекції та виявлення претендентом знань з основ природоохоронного законодавства.

Громадські інспектори отримують посвідчення встановленого Мінприроди зразка, що підтверджують їх повноваження.

Посвідчення громадського інспектора з охорони довкілля видають терміном на один рік із щорічним продовженням за результатами оцінки щоквартальних та щорічних звітів громадського інспектора про виконану роботу.

Громадський інспектор повинен пройти навчання в органі Держекоінспекції, який видав посвідчення, з питань здійснення інспекційних перевірок, складання за їх результатами матеріалів (актів та протоколів про адміністративні правопорушення) та інструктаж з техніки безпеки.

 

Особи, які бажають бути громадськими інспекторами з охорони довкілля, можуть звернутися до  Драбівської селищної ради за адресою: вул. Центральна, 69, смт Драбів 19801; телефони для довідок: (04738)30584, або 0965354819 (Ольга Миколаївна).

Фото без опису