Держава надаватиме грантову підтримку садівникам: на що передбачені кошти

  • 418

                                     Держава надаватиме грантову підтримку садівникам: на що передбачені кошти

 

    Згідно з Постановою Кабміну в Україні затвердили порядок надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства. Держава надаватиме від 130 до 400 тисяч гривень на гектар нових насаджень в залежності від виду культур.

         Бюджет програми в цілому по Україні складає 4 мільярди гривень. Ці кошти допоможуть створити 10000 га нових насаджень. Головною умовою гранту є створення відповідної кількості нових робочих місць упродовж 5 років дії гранту. 

        Гранти надаються для висадки та облаштування нового саду, ягіднику, винограднику площею від 1 до 25 гектарів за умови створення нових робочих місць відповідно до культур та співфінансування у співвідношенні:

      не менше 70% вартості проєкту висадки насаджень – за рахунок гранту, але не більше ніж сума на один гектар, визначена до кожного виду культур;

        не менше 30% – за рахунок коштів (власних або кредитних) отримувача гранту.

      Отримувачами гранту можуть бути суб’єкти господарювання: юридичні особи та фізичні особи – підприємці, які провадять діяльність у сфері вирощування сільськогосподарських культур. 

     Отримувач може отримати грант виключно для висадки не більше 25 гектарів насаджень, а висадку насаджень необхідно здійснювати згідно з проєктом саду на землях, на які є право власності та/або користування, підтверджене належними правовими документами на строк не менше 7 років.

       Проєкт саду може бути розроблений на площу від 1 до 25 гектарів, а кошти  надходитимуть на банківський рахунок отримувача для прозорої закупівлі саджанців, обладнання, систем поливу, добрив тощо.

        У разі, якщо у кількох суб’єктів господарювання є один і той самий кінцевий бенефіціар грант надається лише одному отримувачу з урахуванням пов’язаних з ним осіб.

        Для отримання гранту суб’єкт господарювання повинен подати заяву особисто або у відділенні уповноваженого банку через засоби Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (портал «Дія»). До заяви обов’язково додається проєкт висадки насаджень. 

    Ознайомитись з умовами надання гранту  можна за посиланням. https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-nadannya-grantiv-biznesu-738-210622

 

        Подати заявку на отримання гранту можна за посиланням https://diia.gov.ua/services/grant-na-sad

 

Держава надаватиме грантову підтримку садівникам: на що передбачені кошти