Драбівська громада вшанувала пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни

  • 469

     Фото без опису

     29 серпня в Україні вшановують пам’ять захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день відзначається в країні щорічно відповідно до Указу Президента України № 621/2019 від 23.08.2019 задля гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

 

Пам'ятний захід пройшов за  участю керівників Драбівської громади, членів сімей загиблих воїнів, керівників та працівників установ та організацій, представників громадськості та учнівської молоді. 17 синів і дочок Драбівської громади загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Учасники заходу згадали кожного, хто віддав своє життя за Україну. Вшанували пам’ять про них хвилиною мовчання,  поклали квіти до пам’ятного знаку «Борцям за єдність і незалежність України» та на могили загиблих у селищі Драбів, селах Білоусівка, Драбове-Барятинське та Михайлівка.

На жаль, ми продовжуємо втрачати наших воїнів, Героїв, які ніколи не вмирають. Вони стали символом гідності. Кожен з них вчинив подвиг, повставши проти насилля та несправедливості, віддавши життя за нову, відроджену Україну, саме їхні подвиги надихають сотні тисяч українців на боротьбу з російською агресією. Ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів. І схиляємося перед дітьми, які втратили батьків.

       Ми пам’ятаємо кожного Героя та Героїню, які поклали життя задля нашої незалежності від агресора. І доки жива ця пам’ять – доти Україна нездоланна.  Навіки Слава!