У громаді відзначили День визволення Драбова від фашистських загарбників

  • 839

       Фото без опису

   

     Щороку, 22 вересня,  драбів’яни відзначають День визволення рідного краю від нацистських загарбників у Другій Світовій війні. 

    З нагоди відзначення 79-ї річниці визволення Драбова  керівництво громади, працівники селищної ради, громадськість поклали квіти до Братської могили та вшанували хвилиною мовчання тих, хто звільнив від окупантів рідне селище, хто ціною власного життя виборов мир для наступного покоління.

     Але сьогодні наш народ знову відстоює своє право на існування, на свою державність, суверенітет і незалежність. З 24  лютого наша держава бореться з повномасштабним російським терором проти України. Тисячі героїчних українців віддають свої життя, щоб ворогу не вдалося знищити українську націю, нашу свободу, наше минуле, сучасність і майбутнє.

     У цей пам’ятний день на Братській могилі громада згадала земляків - героїв,  які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Військовий комісар Тютюнник Євгеній Олександрович та селищний голова Орел Світлана Іванівна вручили нагороди рідним загиблих героїв.   Відповідно до Указу Президента України  № 320/2022 «Про відзначення державними нагородами України» за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом “ЗА МУЖНІСТЬ” ІІІ ступеня нагороджений старший сержант Білоус Валерій Миколайович (посмертно).

        Також передали медаль «НЕЗЛАМНИМ ГЕРОЯМ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ»,  якою був нагороджений Піщаний Олег Григорович за вірність військовому обов’язку, самовідданість, незламну силу волі, мужність та відвагу при виконанні бойових завдань, захист суверенітету і територіальної цілісності України . Ця медаль була знайдена в особистих речах Олега, який загинув біля міста Бахмут.       

          Передано подяку військової частини батькам Жили Віталія Васильовича, який зараз сумлінно виконує свій військовий обов’язок.

       Ми щиро дякуємо нашим захисникам за їх подвиг і мужність, за відвагу,  за вірність слова, за любов до рідної землі і самопожертву на благо Батьківщини.  Віримо, що невдовзі ми відсвяткуємо День визволення усієї нашої країни від російських окупантів.

         Пам’ятаємо тих, хто боровся за Україну тоді, і шануємо усіх, хто боронить її сьогодні!