Здійснено виїзну перевірку якості надання соціальних послуг особам похилого віку сіл Золотоношка та Криштопівка

  • 152

 Допоки людина молода і здорова, вона не думає про старість та хвороби, які можливо  будуть дошкуляти їй на схилі життя. І добре, коли літнім людям ще вистачає здоров'я давати собі раду або про них турбуються рідні та близькі. А якщо немає ні сил, ні рідних? Тоді на допомогу приходять соціальні робітники.

З метою контролю за якістю надання соціальних послуг догляду вдома  та натуральної допомоги жителям Драбівської територіальної громади, 18 жовтня 2022 року завідувачем відділення соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради Іриною Мірошник та соціальним працівником Наталією Легошею здійснено виїзну перевірку надання послуг у селах Золотоношка та Криштопівка.

Соціальною послугою догляду вдома охоплено 7 жителів села Золотоношка (соціальний робітник – Косяк Тетяна Іванівна) та 7 жителів села Криштопівка (соціальний робітник – Харченко Тамара Іванівна). 

На час перевірки соціальні робітники знаходилась на робочому місці. Послуги особам похилого віку надавалися в повному обсязі за Державними стандартами згідно індивідуальних планів та договорів, укладених між комунальним закладом та підопічними.

Соціальні робітники забезпечують обслуговуваних всім необхідним: продуктами харчування, промисловими товарами, медикаментами, оплачують комунальні послуги, забезпечують занесення води, надають допомогу в оформленні субсидій на квартирну плату і комунальні послуги та надають інші послуги, передбачені індивідуальним планом. 

Працівники відділення соціальної допомоги вдома відповідально, уважно, дбайливо з повагою ставиться до підопічних, морально підтримують, завжди знаходять спільну мову з ними, допомагають поратися по господарству.

Додатково перевіркою уточнювався стан готовності громадян, що знаходяться на обслуговуванні, до опалювального періоду, наявність у них альтернативних джерел обігріву на випадок відсутності газу та світла.

Всі одинокі, яких відвідали перевіряючі, щиро дякували за своєчасне та якісне надання послуг соціальними робітниками, всебічну підтримку та розуміння проблем осіб похилого віку.

 Фото без опису