Людське співчуття та допомога - потенційний ресурс сім'ї у подоланні складних життєвих обставин

  • 304

 «Життя прожити – не поле перейти». Так говорить народна мудрість. Бо воно справді так. За своє життя кожна людина переживає і радість перемог, і перше кохання, і гіркоту невдач, розлук, втрату близьких людей. Як не прикро це усвідомлювати, але в більшій кількості наше життя складається з чорної смуги і, коли з’являється промінь світла, кожен намагається подовжити цю мить якнайдовше. Вже не перший рік трапляється так, що кожен прожитий день – це випробування то на людяність, то на моральність, то на витривалість. Але багато проблем виникає через необізнаність пересічних громадян із законодавчою базою. Значну допомогу можуть надати з проблемних життєвих питань фахівці із соціальної роботи.

Так, 20.10.2022 року, фахівцями із соціальної роботи комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради були планово відвідані сім’ї, що перебувають у складних життєвих обставинах та отримують соціальну послугу соціального супроводу.

У ході соціальної роботи проводився аналіз результатів зусиль батьків малолітніх, неповнолітніх дітей щодо мінімізації впливу складних життєвих обставин на життєдіяльність родини, дотримання умов договору та плану соціального супроводу. З дорослими членами сімей та дітьми обговорювалися питання, над якими потрібно працювати та компромісні шляхи їх вирішення. Крім того, надавалися консультації та рекомендації щодо влаштування дітей з інвалідністю до спеціалізованих закладів, отримання у спадок земельної ділянки, способів знаходження роботи з метою забезпечення базових потреб дітей. Також були перевірені умови проживання родин, наявність консервації, продуктів харчування, сезонного одягу та взуття, забезпечення сімей твердим паливом, наявність Internet мережі для якісного дистанційного навчання дітей.

Батьків, які схильні до адміністративних правопорушень попереджено відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків.  

У ході перевірки зроблено висновки, що кожна сім’я в міру своїх можливостей та ресурсів, співпрацюючи з фахівцями із соціальної роботи та дотримуючись рекомендацій, докладає багато зусиль щоб мінімізувати та подолати складні життєві обставини. Всім родинам в умовах воєнного стану надано психологічну підтримку. Адже кожна людина заслуговує на гідне та щасливе життя.

 Працюючи з сімями, спеціалісти соціальної сфери бажають, щоб кожна родина, яка потрапила у складні життєві обставини, пам’ятала, що вона не одинока. Крім фахівців із соціальної роботи, які надають допомогу сім’ям, які потрапили у складні життєві обставини, є ще друзі, товариші, сусіди, які завжди готові прийти на допомогу. Адже милосердя завжди було притаманне нашому народу, не зважаючи на часи та економічні умови у державі. Надаючи допомогу сьогодні іншим, кожен може потребувати її завтра. 

Фото без опису