У селищній раді обговорили питання йодної профілактики населення

  • 242

 

http://bashtanskaotg.gov.ua/storage/news/article/846812aa321ca7fc5fa2fbfd50fd4b84

     

 

 

 

 

 

 

Сьогодні Україна потерпає від російської агресії та її наслідків.

     Працюючи на упередження, держава піклується про те, щоб у випадку надзвичайної ситуації люди були максимально захищені.

      Для цього, згідно наказу Міністерства охорони здоров’я України від 09 березня 2021 року № 408 «Про затвердження Регламенту щодо проведення йодної профілактики у разі виникнення радіаційної аварії», розроблено цілий алгоритм дій щодо проведення йодної профілактики населення під час виникнення надзвичайних ситуацій.

      Про те, як максимально чітко  організувати забезпечення населення громади медичним препаратом калій йодид  говорили на нараді у селищній раді, яку провів заступник селищного голови Зореслав РУДЧЕНКО.

       У нараді взяли участь директори комунальних некомерційних підприємств «Драбівська багатопрофільна лікарня» та «Драбівський ЦПМСД» Світлана БОЙКО  та Олександр БАЛАГУРЧИК, спеціалісти відділу  з питань оборонної роботи, цивільного захисту  та взаємодії з правоохоронними органами та відділу соціального захисту та охорони здоров’я селищної ради.       

 

     Про те, коли і де  населенню можна  безкоштовно отримати калій йодид  буде сповіщено додатково.

 

УВАГА !

       Не приймайте калій йодид (KI), якщо для цього не було відповідного сповіщення та/або вказівки від органів місцевої влади. Якщо було сповіщення та/або вказівка прийняти КІ, слід приймати лише препарати, затверджені до відповідного застосування.

         Існують обмеження щодо прийому KI. 

         КІ захищає лише щитоподібну залозу від радіоактивного йоду та не захищає інші частини тіла від інших джерел іонізуючого випромінювання.

         KI рекомендований лише людям до 40 років, дітям, вагітним та тим, хто годує груддю. Дозування залежить від віку.

         KI приймають лише одноразово.

         KI може мати шкідливий вплив на здоров’я, особливо якщо приймати його багаторазово, без потреби або якщо його приймати неправильно.