Соціальна підтримка, як важливий фактор соціалізації населення громади

  • 170

 

Нині в Україні значна кількість українських сімей потребує соціального захисту і допомоги. Тому, з метою соціальної підтримки сімей та осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, вирішення питань. що стосуються соціального захисту населення Драбівської територіальної громади 3 листопада 2022 року Фахівці із соціальної роботи комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради відвідали 10 сімей, в яких виховується    21 дитина в селах Левченкове, Михайлівка, селищах Драбів та Драбове-Барятинське.

У ході соціальної перевірки з сім’ями проведено інформаційно-профілактичну роботу щодо забезпечення належних житлово-побутових умов для проживання дітей, запобігання та протидії домашньому насильству, ведення здорового способу життя та негативного впливу вживання алкогольних напоїв на стан людини.

 З кожним членом родини проведені інформаційні бесіди з метою вирішення проблемних питань, які склалися у родинах, надано консультації та рекомендації щодо шляхів знаходження роботи, переоформлення спадщини, методів навчання дітей вдома, оформлення соціальних виплат та як діяти в разі вчинення домашнього насильства. Батьків, що розпочали косметичний ремонт осель скеровано завершити його в найближчий термін.

Під час соціальної перевірки було з’ясовано, що отримувачі соціальних послуг консультування та соціального супроводу, які перебувають на обліку КЗ «ЦНСП» Драбівської селищної ради як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах створили комфортні умови для проживання дітей, підготувалися до зимового періоду, а саме: запаслися твердим паливом, підготували консервацію, закупили одяг та взуття відповідно до сезону.

У родинах, де були непорозуміння між батьками малолітніх дітей протягом отримання соціальних послуг міжособистісні стосунки наладилися, в сім’ях панує позитивна атмосфера.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису