Як зареєструватись в службі зайнятості внутрішньо переміщеним особам, не звільненим з роботи?

  • 193

Як зареєструватись в службі зайнятості внутрішньо переміщеним особам, не звільненим з роботи?

Через ведення активних бойових дій багатьом нашим співвітчизникам довелося поспіхом залишати місця, де вони проживали та працювали. Знайшовши житло на новому місці, люди починають шукати роботу та  звертаються за допомогою до служби зайнятості. Серед іншого, їх цікавить і отримання допомоги по безробіттю.

Слід зазначити, що таку допомогу виплачують зареєстрованим в службі зайнятості особам, які отримали статус безробітного. Для набуття статусу зареєстрованого безробітного необхідно підтвердити факт припинення трудових відносин (звільнення з останнього місця роботи). Тут на заваді може стати те, що часто де-юре звільнення не відбулося.

У таких випадках внутрішньо переміщені особи для реєстрації в службі зайнятості можуть припинити трудовий договір в односторонньому порядку, тобто звільнитися за спрощеною процедурою. Для цього треба подати відповідну заяву на ім’я роботодавця до центру зайнятості, в якому людина планує зареєструватися. Надалі фахівці поінформують відповідні органи державної влади про бажання людини розірвати трудові відносини.

Нагадуємо, що за допомогою можна звернутися до будь-якого центру зайнятості України, незалежно від зареєстрованого місця проживання чи місця перебування.

Консультації з питань пошуку роботи та реєстрації в службі зайнятості, можна отримати на офіційному телеграм-акаунті Черкаської обласної служби зайнятості: https://t.me/Pidtrimka_klientiv, а також за номерами телефонів «гарячої лінії»: +38 (093) 1617861; (0472) 63-98-04; +38 (068) 2212174.

Як зареєструватись в центрі зайнятості у період військових дій? |  Запорізький обласний центр зайнятості