Дорожня карта (план дій) у випадку відключення електроенергії, тепло та водопостачання в Драбівській громаді

  • 1054

 Шановні жителі громади!

     З метою оперативного реагування у випадку кризових ситуацій та підвищення обізнаності громадян Драбівської територіальної громади, Драбівською селищною радою спільно з комунальним підприємством  «Драбівські теплові мережі», комунальним підприємством «Драбівське виробниче управління житлово-комунального господарства», підприємством Драбівської філії ВСП «Золотоніські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленегро» Драбівською селищною радою розроблено дорожню карту (план дій населення) у випадку відключення електроенергії, тепло та водопостачання. Відповідним службам по забезпеченню електроенергії, тепло та водопостачання доведенні завдання та план дій реагування в разі виникнення надзвичайної ситуації.

Дорожня карта (план дій) у випадку відключення електроенергії, тепло та водопостачання.

 

№ п/п

Драбівська селищна рада

Комунальне підприємство

“Драбівські теплові мережі”

Комунальне підприємство “Драбівське виробниче управління житлово-комунального господарства”

Драбівський район електричних мереж ПАТ „Черкасиобленерго”

1.

Видає розпорядження на проведення оповіщення населення громади про фактичну обстановку, яка склалася, і надає рекомендації щодо порядку дій у надзвичайній ситуації (у разі необхідності);

 

При зникненні напруги на котельнях підприємства припиняє свою роботу все обладнання: котли, мережеві насоси, живильні та рециркуляційні насоси в аварійному режимі. Автоматично припиняється подача теплоносія до споживача.

КП Драбівське ВУЖКГ у разі відсутності централізованого водопостачання та припинення електропостачання по смт. Драбів буде організовано пересувний пункт розливу води. Повідомляємо, що в смт. Драбів на території КНП Драбівська ЦРЛ знаходиться місце для забору води, обладнане механічним насосом, що не потребує під’єднання до мережі електроживлення.

 

ЧД філії повідомляє чергового диспетчера центральної  диспетчерської  служби (далі ЧД ЦДС), головного інженера філії, начальника філії та заступника з комерційних питань про знеструмлення споживачів по Драбівській філії.

 

2.

Призначає керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації;

дає розпорядження на проведення збору керівного складу цивільного захисту селища та комісії з питань ТЕБ та НС;

 

Черговий оператор з електриком переходять на другу лінію електропостачання. Підприємство має II категорію електропостачання.

Здійснюється організація робіт, щодо облаштування пунктів розливу води по 8 старостівським округам Драбівської територіальної громади.

ЧД філії заживлює диспетчерський пункт  та засоби зв’язку та телемеханіки від стороннього джерела живлення (бензогенератора).

3.

Видає   розпорядження та переводить органи управління і сили цивільного захисту  селища на функціонування в режимі надзвичайної ситуації.

Дає розпорядження керівникам територіальних спеціалізованих служб цивільного захисту, структурних підрозділів селищної ради та інших органів управління підсистеми на:

формування і направлення в зону надзвичайної ситуації оперативних груп для проведення розвідки, підготовки пропозицій щодо її нормалізації, організації роботи підпорядкованих сил.

 

При відсутності напруги на другій лінії черговий оператор сповіщає директора, головного інженера та начальника котельні про аварійну зупинку котельні у зв’язку з відсутності напруги. Потім, оператор перекриває подачу газу, електрики, при необхідності і подачу води відповідно до Інструкцій з експлуатації котельного обладнання.

В Драбівській територіальній громаді знаходиться два об’єкта теплопостачання та один об’єкт водопостачання. Інформацію щодо об’єктів постачання теплової енергії, водопостачання для забезпечення їх охорони у випадку відсутності електропостачання надіслано до ГУНП в Черкаській області.

 

 

ЧД філії перевіряє наявність, або відновлює всі засоби зв’язку: мобільного, провідного, радіо з ЧД ЦДС та ПС- Михайлівка, ПС- Гельмязів.

4.

Приводить у готовність та залучає до дій за призначенням необхідної кількості сил і засобів, проводить заходи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації;

забезпечує стале функціонування об’єктів економіки та об’єктів першочергового життєзабезпечення  населення;

здійснює заходи щодо життєзабезпечення та соціального захисту постраждалого населення, проведення гуманітарних акцій;

приймає рішення (за поданням місцевої комісії з питань ТЕБ та НС) щодо виділення матеріально-технічних ресурсів з селищного резерву та коштів з резервного фонду бюджету для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації;

 

Керівництво підприємства комунікує з диспетчером Драбівського відділення ПАТ «Черкасиобленерго» на предмет тривалості відсутності напруги в мережі.

В разі виникнення надзвичайної ситуації  керівник оповіщує майстра водопровідно-каналізаційного господарства  та механіка, які в свою чергу повідомляють працівників  місце збору-  база ВУЖКГ (Центральна,99)

 

Виконує огляд та розвантаження ПС-35 кВ, які живлять особливо відповідальних споживачів по Драбівській філії:

4.1 ПС-35 «Драбів»:

а) ОВБ відключає ПЛ-10 кВ Л-2 «В.Хутір».

б) ОВБ відключає ПЛ-10 кВ Л-1 «Золтоношка».

в) ОВБ відключає ПЛ-10 кВ Л-31 «Драбів».

г) ОВБ відключає ПЛ-10 кВ Л-23 «Радіозавод».

д) ЧД філії через персонал споживача відключає ВН-2 в ЗТП-311

є) ОВБ відключає фідер населення в ТП-47.

ж) ОВБ відключає почергово по команді ЛР-97,ЛР-100.

з) ОВБ почергово по команді відключає РТП-546,РТП-235,РТП-483, РТП-4,РТП-3,РТП-19,Р-Т-1,Р-Т-2 та ВН-1 в ЗТП-387,ВН-1 в ЗТП-514.

к)  ОВБ відключає почергово по команді ЛР-23,ЛР-147, РТП-20,РТП-17,ВН-1,ВН-2 в ЗТП-57.

л) ОВБ включає ВН-3 в ЗТП-57.

4.2 ПС-35 «Драбово-Барятинська»:

а)Драбово-Барятинська м/д відключає ПЛ-10 кВ Л-33 «Водхоз».

б) Драбово-Барятинська м/д відключає ПЛ-10 кВ Л-17 2Комбікормовий».

в) Драбово-Барятинська м/д відключає ПЛ-10 кВ Л-15 «Заготзерно».

г) Драбово-Барятинська м/д відключає ПЛ-10 кВ Л-14 «Перервенці».

д) Драбово-Барятинська м/д відключає ПЛ-10 кВ Л-13 «Білоусівка».

є) Драбово-Барятинська м/д відключає ПЛ-10 кВ Л-18 «Залізниця».

 

5.

Доповідає голові обласної державної адміністрації про обстановку, що склалася в громаді, про прийняті рішення, за необхідності узгоджує порядок залучення до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації органів управління і сил обласного підпорядкування, матеріально-технічних ресурсів регіонального матеріального резерву і коштів резервного фонду обласного бюджету;

 

В разі прогнозування тривалої аварії в електромережах адмінперсонал підприємства сповіщає керівництво ОТГ, та інспекцію Держенергонагляду за режимами споживання теплової та електричної енергії в Черкаській області.

Для завезення води населенню буде  здійснюватись  заповнення ємкостей водою шляхом підключення генератора  до свердловин у точках : 

-вул. Центральна,81 (Драбівський відділ поліції) та РДПС (Пожежна частина)

- завезення води по житловому фонду вул. Гагаріна та Набережна, вул. Незалежності 2-Ж,14 , вул. Молодіжна, Гагаріна,176, вул.. Центральна та Мировича.

Також на базі ВУЖКГ буде розташований пункт  розливу води.

 

Повідомляє ЧД ЦДС про розвантаження ПС-35 «Драбів» ,ПС-35 «Драбово-Барятинська», та очікує подачі електроенергії на дані підстанції.

6.

Організовує взаємодію з територіальними органами управління та силами обласного та центрального підпорядкування з питань залучення сил і засобів до проведення робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації;

 

При короткочасному зникненні напруги та при плюсовій температурі навколишнього середовища, персонал очікує на подачу електричного струму.

 

Отримавши повідомлення від ЧД ЦДС про заживлення ПС-35 «Драбів» ,ПС-35 «Драбово-Барятинська» ЧД філії виконує огляд даних підстанцій та просить дозволу на заживлення особливо відповідальних споживачів по Драбівській філії.

7.

Проводить брифінг для преси за обстановкою, яка склалася;

здійснює контроль за проведенням визначених заходів;

 

При довготривалому зникненні напруги та низькій температурі навколишнього середовища, керівництво збирає ОВБ (оперативно-відновлювальну бригаду) для здійснення заходів щодо недопущення замерзання теплоносія в приміщеннях споживачів (проводять злив води).

 

Отримавши дозвіл від ЧД ЦДС на заживлення особливо відповідальних споживачів по Драбівській філії ЧД філії виконує слідуючі операції:

7.1 ПС-35 «Драбів»:

а) ОВБ включає В-10 Л-23 «Радіозавод» яка живить Драбівську філію.

б) ОВБ включає В-10 Л-1 «Золотоношка» яка живить КНП «Драбівська БЛ» ДСР, Водозабор, Тепломережа.

в) ОВБ включає В-10 Л-32 «Криштопівка» .

7.2 ПС-35 «Драбово-Барятинська»:

а) Драбово-Барятинська м/д  включає В-10 Л-18 «Залізниця».

8.

Щодня інформує голову обласної державної адміністрації про хід відновлювальних робіт, освоєння коштів і проблемні питання;

 

ОВБ підприємства разом з ОВБ електропостачальної організації, керуючись «Положенням про оперативні взаємовідносини чергового диспетчера Драбівського РЕМ та електротехнічного персоналу підприємства» приймає безпосередню участь у ліквідації аварії.

 

Повідомляє ЧД ЦДС, головного інженера філії, начальника філії та заступника з комерційних питань про виконання операцій з заживлення особливо відповідальних споживачів по Драбівській філії. Повідомляє навантаження по включеним лініям ЧД ЦДС.

Примітка: при можливості подачі живлення на інші об’єкти ЧД РЕМ заживлює їх в відповідності з стратегічним значенням.

9.

Звертається, за необхідності, до відповідного органу управління у порядку, визначеному чинним законодавством у сфері цивільного захисту, щодо надання додаткової допомоги

 

При появі електричної напруги черговий оператор спільно з ОВБ проводять заходи щодо поновлення роботи котлів та відновлення теплопостачання споживачам усіх рівнів.

 

 

      Фото без опису