Як менше витрачати тепло та що робити, якщо зникло опалення? Поради від Міністерства розвитку громад та територій України

  • 610

 Ще до початку опалювального сезону було зрозуміло, що він буде найскладнішим за всю історію незалежної України. Аби допомогти країні та громаді пройти складний опалювалювальний період в умовах воєнного стану, а також заощадити на опаленні, слід зменшити теплові втрати в домівках. Одними із найважливіших заходів є комплексна термомодернізація та раціональний підхід до використання теплової енергії.

У рамках другого етапу інформаційної кампанія «Готуймося!» Міністерство розвитку громад та територій України розробило прості кроки, які допоможуть зберегти тепло в оселях та зменшити витрати на опалення.

 

https://zp.gov.ua/upload/content/o_1ghh655vt1b4loc93flpfd13ldp.jpg

Останнім часом росія вдається до терору нашої країни, завдаючи ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури. Через це населення відчуває перебої з електро- та водопостачанням. З настанням холодів громадяни починають збільшувати використання пристроїв для обігріву приміщень, що призводить до перевантаження енергосистеми і, відповідно, до аварійних відключень.

Тому кожен повинен обмежити енергоспоживання і знати, як діяти у випадку відсутності опалення. В інфографіці від Міністерства розвитку громад та територій поради як підготуватися до відсутності опалення в будинку:

https://khust-miskrada.gov.ua/wp-content/uploads/2022/11/Sotsmerezhy.png