Година пам’яті і скорботи «Трагічні сторінки історії»

  • 488

Щороку в четверту суботу листопада вшановуємо память жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-192 та  1946-1947 років.

Голод 1932-1933 років – страшна трагедія в історії нашої держави, яка забрала життя мільйонів людей.

Говорити з дітьми про такі страшні події складно, але необхідно. Це один з тих випадків, коли замовчування інформації небезпечне. Ми маємо знати що відбувалося, розуміти причини подій 1932-1933 років та їхні наслідки.

І тому, щоб ознайомити учнів з трагічним минулим нашого народу, навчити бережно ставитися до історії своєї країни , розкривати її як білі, так і чорні сторінки та виховувати здатність на скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників працівники Драбівської дитячої бібліотеки провели  годину-пам’яті і скорботи «Трагічні сторінки історії» з учнями 6-х класів.

Під час заходу діти дізналися, що голодомор був наслідком не стихійного лиха, а спрямованих заходів тоталітарного комуністичного режиму, а також переглянуто відеоролики тих важких часів: «Білим по чорному», «Спогади очевидців про голодомор», «Голодомор – 1932-1933 років». В знак вшанування жертв голодоморів запалили свічку памяті, як вияв скорботи за загиблими.

Цього року ми вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни росії проти України. Через дев’ять десятиліть знову застосовують геноцидні практики. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, з усією наочність демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива, і ті, хто чинить злочини проти людства мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви – вшановані.

Цьогорічна кампанія на вшанування памяті жертв Голодомору проходитиме під гаслом «Памятаємо. Єднаємося. Переможемо!»

Фото без опису