На Драбівщині починають діяти три види графіків відключень електроенергії

  • 813

Шановні жителі Драбівської громади!

 

       Драбівський район електричних мереж має три графіки  відключення світла: зелений, жовтий і червоний, а також спеціальний графік аварійного відключення.  Всі чотири графіки вводяться за командою диспетчера центральної диспетчерської служби України.(м. Київ)

       Перші три графіки розписано погодинно з 00.00 год. до 24.00 год., та вводяться в дію черговим диспетчером  оперативно-диспетчерської служби Драбівського РЕМ.

       В залежності від ситуації в енергосистемі України та її складності в першу чергу застосовується зелений графік почасового відключення: 2 год. через 4 год. При подальшому ускладненні ситуації в енергосистемі вводиться жовтий графік погодинного відключення: 3 год. через 3 год. При значному погіршенні ситуації в енергетичній системі України диспетчер центральної диспетчерської служби НЕК України вводить спеціальні графіки аварійних відключень шляхом вимкнення об’єктів енергомереж класом 110 кВт. та вище.

      В зеленому, жовтому та червоному графіку включені всі об’єкти енергомереж Драбівського РЕМ «всі споживачі» крім трьох повітряних ліній на 10 кВт: лінія № 1- с.Золотоношка,  лінія № 31- смт. Драбів та лінія № 23 – радіозавод, які забезпечують живлення електричною енергією об’єкти критичної інфраструктури Драбівськї територіальної громади, це: лікарня, поліклініка, водозабір та водовідведення, центральна котельня, укртелеком, поліція, військкомат, рота охорони та власні виробничі будівлі Драбівського РЕМ.

       Дана ситуація в електромережах буде продовжуватись  до повного відновлення енергетичної системи України.

      Просимо з розумінням відноситися до відключенням електроенергії, тому, що Драбівська селищна рада в цій ситуації  підпорядковується   центральній диспетчерській службі України, і немає  впливу на коригування графіку відключень.

 Зберігаймо спокій, енергетики роблять усе можливе для якнайшвидшої стабілізації в електромережі та відновлення електроживлення.

На Черкащині діятимуть три види графіків відключень електроенергії