В громаді вшанували померлих від голоду земляків

  • 718

Драбівська громада вшанувала пам'ять жертв Голодоморів
26 листопада 2022 року жителі Драбівської громади вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 і масових штучних голодів 1921-1923, 1946-1947 років. Страшні події закарбувалися в серцях людей, бо не було жодної сім’ї, яку б не торкнулася «кістлява рука смерті». Ми щиро прагнемо не повторення голодної трагедії в сьогоденні, і бережемо пам'ять про людей, померлих у ті роки…
Драбівський селищний голова Світлана Орел спільно із заступником селищного голови Зореславом Рудченком та секретарем  селищної ради Олександром Мірошником вшанували пам’ять українців, які стали жертвами геноциду, вчиненого проти українського народу.
Покладання квітів та   вшанування загиблих від голоду земляків, хвилиною мовчання, відбулося на кладовищі, біля Пам’ятного знаку жертвам Голодомору.       Також, в селах Драбівської громади  Білоусівка, Бойківщина, Левченкове, Митлашівка, Михайлівка, Нехайки, Перервинці, Драбове-Барятинське, Жорнокльови, Привітне працівниками закладів культури організовано і проведено, за участю сільських старост, жителів сіл покладання квітів до пам’ятних знаків жертвам голодомору.
Памятаємо. Єднаймося. Переможемо.