Упродовж минулого тижня у Драбівській громаді

  • 208

 Упродовж минулого тижня у Драбівській громаді:

 

  • Під керівництвом селищного голови Світлани Орел створено оперативний штаб для реагування на надзвичайні ситуації, що можуть виникнути в раз довготривалої відсутності електроенергії. Розроблено план взаємодії керівників підрозділів селищної ради та різних служб, установ та організацій.
  • Облаштовано 2 «Пункти Незламності» у смт Драбів (адмінприміщення селищної ради та адмінприміщення пожежної частини) та 14 "Пунктів обігріву" у селах громади, які забезпечені ліками першої необхідності,  теплом, водою, продуктами довготривалого зберігання,  ковдрами. У Центрі обслуговування абонентів Укртелекому, (смт Драбів по вулиці Центральна, 61) можна буде зарядити мобільні пристрої у разі довготривалої відсутності електроенергії.
  • На території селища Драбове-Барятинське  громадським активом за ініціативи старостату проведено прибирання визначеної території, де планується обладнати зону відпочинку для жителів та гостей селища. Кошти на облаштування міні-скверу громада селища виборола у щорічному конкурсі з благоустрою у громаді.
  • 22 листопада під головуванням заступника селищного голови з питань діяльності виконавчих органів селищної ради Зореслава Рудченка проведено засідання робочої групи з попереднього врегулювання питань співробітництва між Драбівською селищною територіальною громадою, Великохутірською, Гельмязівською, Зорівською, Шрамківською сільськими територіальними громадами у сфері надання медичних послуг населенню територіальних громад. Обговорено  питання  щодо виділення коштів на утримання медичної галузі громади на 2023 рік та потреби фінансування у поточному році. Учасники зібрання  вивчали можливість підписання договорів про співробітництво щодо спільного утримання відповідними громадами медичних закладів, які знаходяться на утриманні Драбівської селищної ради.
  • Керівниками загального відділу, відділу «Центр надання адміністративних послуг» та  відділу земельних відносин та екології виконавчого апарату  селищної ради проведено навчання із діловодами загального відділу. Метою навчання було надати професійну допомогу при роботі з документами, які оформляються посадовими особами місцевого самоврядування, наповненні Реєстру Драбівської територіальної громади, про порядок видачі довідок із земельних питань, а також підвищити компетентність учасників навчання у вирішенні тих чи інших завдань.
  • Направлено повідомлення в ДП «Золотоніське лісове господарство» щодо наявності на території громади вільних земельних ділянок, які придатні до заліснення.
  • Проведено обстеження стану земельних ділянок жителів с-ща Драбове-Барятинське та смт Драбів щодо використання без правовстановлюючих документів.
  • Підготовлено паспорт точок споживання електричної енергії по приміщеннях, що знаходяться в оперативному управлінні виконавчого комітету та направлено їх до Драбівської філії підрозділу «Золотоніські енергетичні мережі».
  • Підготовлено акти звірки за 2022 рік по наданих комунальних послугах та напрвавлено їх до КЕВ м.Черкаси.
  • Проведено комісійне обстеження зелених насаджень, що несуть небезпеку життю і здоров’ю  жителів вулиці Центральна в смт Драбів.
  • Комунальною установою «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Драбівської селищної ради  проведено сертифікаційний захід для педагогічних працівників освітніх закладів територіальної громади.
    Тренерка національної тренерської мережі ГО «Ла Страда - Україна»  Потапенко Олена Миколаївна провела тренінг «Основи професійної та емоційної безпеки фахівця в умовах надзвичайних ситуацій». 
  • Спеціалістами відділу соціального захисту та охорони здоров’я здійснено виїздну перевірку щодо факту постійного надання соціальних послуг з догляду на непрофесійній основі жителям смт Драбів та с.Криштопівка. За результатами перевірки надавачами послуг видано відповідні акти.
  • Працівниками КЗ «Центр надання соціальних послуг» відвідано 13 сімей, в яких виховується 30 дітей з метою здійснення соціального супроводу та надання соціальної послуги консультування у населених пунктах громади с.Білоусівка, с.Перервинці, с.Михайлівка, с.Бойківщина. П’ятьом внутрішньо переміщеним багатодітним сім’ям передано комплекти зимового одягу для дітей 7-12 років, отриманих за сприянням народного депутата України Олега Арсенюка.
  • Надано гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни, дитячого харчування 11 внутрішньо переміщеним сім’ям з дітьми, які упродовж тижня зареєструвалися на території Драбівської громади.
  • Службою у справах дітей в 6 населених пунктах громади обстежено умови проживання 13 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в яких виховується 33 дітей.
  • 20 листопада в м.Полтава завершився конкурс дитячих малюнків  в рамках «Європейського тижня сталої енергії 2022» Учнів Драбівської дитячої школи мистецтв Селезень Віка та  Демидюк Ірина ( викл. Перехрест З.А.) отримали впевнену перемогу.
  • Гран прі (Diamond Artist Award та STAR ARTIST AWARD) Міжнародного конкурсу мистецтв SPARKLING IMAGINATION 2022, який відбувся в Індії м Делі 20 жовтня 2022 року отримали учні Драбівської дитячої школи мистецтв (викл.Перехрест З.А.) Софія Арсененко та Олександр Перехрест, кожний в своїй віковій категорії.     
  • Золоті нагороди (Gold Artist Gold Artist Award) в своїх категоріях отримали: Олександра Чеботар, Софія Шевчук, Вероніка Батрак, Маргарита Фурсай, Aртем Криворот,  Дарина Магдич,  Арсененко Софія, Максим Колосков, Руслан Радченко, Вікторія Стадник та Ірина Демидюк.
  • 21 листопада з нагоди Дня Гідності і Свободи України в громаді вшанували патріотизм і мужність громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів Української держави та її європейського вибору. Згадали та вшанували загиблих героїв, хто віддав свої життя за волю і незалежність нашої країни хвилиною мовчання.
  • 26 листопада жителі Драбівської громади вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 і масових штучних голодів 1921-1923, 1946-1947 років.  Ми щиро прагнемо не повторення голодної трагедії в сьогоденні, і бережемо пам'ять про людей, померлих у ті роки…
  • Упродовж тижня в громаді ні на мить не забували про наших Захисників. Жителі громади активно об'єднуються та реагують на потреби підтримки воїнів, які зі зброєю в руках борються з ворогом та дають гідну відсіч армії агресора. До волонтерської місії приєднуються і депутати різних рівнів, старости сіл і небайдужі громадяни. Під чітким керівництвом селищного голови Світлани Орел  місцеві жителі гуртом випікають хліб, виготовляють тушонку, голубці та котлети, збирають овочі та фрукти, теплий одяг, теплі ковдри та пледи, засоби гігієни, виготовляють окопні свічки, в’яжуть теплі шкарпетки тощо. Спільно з волонтерами селищна рада практично щотижня формує та надсилає гуманітарну допомогу туди, де зараз її гостро потребують як військові, так і цивільні.  
  • На цьому тижні разом з продуктами та іншим вантажем до наших Захисників поїхало і 2 автомобілі, які були придбані за кошти жителів громади. Дякуємо усім, хто долучився до збору коштів, хто підтримував словом і ділом, хто зорганізував придбання техніки!!!

         ЛИШЕ РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!!!   СЛАВА УКРАЇНІ!!!    

Фото без опису