На території громади стартувала акція «16 днів проти насильства»!

  • 207

 Щорічно в Україні, з 25 листопада до 10 грудня включно, проводиться Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», яку ініціював Перший всесвітній інститут жіночого лідерства у 1991 році. Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

- 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році.

- 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

- 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством.

- 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями.

- 5 грудня – Міжнародний день волонтера.

- 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі.

- 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією.

- 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Акція на території Драбівської ТГ розпочалася 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, і триватиме до 10 грудня – Дня прав людини. Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Сьогодні, 30.11.2022 року фахівцями із соціальної роботи КЗ «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради» було проведено акцію «16 днів проти насильства» на територіях Нехайківського та Золотоношківського старостинських округів.

Роботою охоплені ЗЗСО І- ІІІ ступенів  села Нехайки (7-9 класи), ЗЗСО І- ІІІ ступенів  села Золотоношка (7-9 класи), два дитячі будинки сімейного типу (12 дітей-вихованців), дві прийомні сім’ї (1 прийомна дитина та дві особи з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування) позбавлені та сім’я батька-одинака, де виховується двоє малолітніх дітей та яка опинилися в складних життєвих обставинах.

У ході проведення акції спеціалістами КЗ «ЦНСП» Драбівської селищної ради з учнівською молоддю проведено відео лекторії з елементами бесіди на тему: «Скажемо насильству НІ», під час яких продемонстровано соціальні відеоролики, презентацію на означену тему, обговорено з дітьми види насильства, причини, наслідки, до яких урядових та неурядових структур необхідно звертатися в разі насильства в сім’ї чи школі, роз’яснено про адміністративну та кримінальну відповідальність за вчинення насильства, роздано інформаційні матеріали.

З сім’єю, що опинилися в складних життєвих обставинах, дитячими будинками сімейного типу, прийомними сім’ями проведено профілактичні бесіди щодо вміння знаходити компроміси в критичних ситуаціях з метою запобігання домашньому насильству, ведення здорового способу життя, недопущення проявів агресії в родині та відповідальності за неправомірні дії щодо інших осіб.