ПРО ГОЛОВНЕ В ГРОМАДІ ЗА МИНУЛИЙ ТИЖДЕНЬ

  • 403

 Фото без опису

                

             20 грудня проведено чергове пленарне засідання селищної ради. Серед основних питань -  прийнято бюджет громади на 2023 рік.

 Питання продовольчої безпеки жителів громади та забезпечення безперебійної поставки питної води є одним з пріоритетних для керівництва громади. З ціє метою в громаді прийнято Програму підтримки самозабезпечення Драбівської селищної ради продуктами на 2023-2024 роки «Сади Перемоги» та подано грантову заявку на конкурс «Сади для Перемоги».

            Для  вирішення проблеми забезпечення жителів громади питною водою у 9 селах громади та смт Драбів облаштувано пункти розливу води, а саме встановлено ручні насоси для підйому води. На вказані цілі з бюджету громади було спрямовано майже 70 тис.грн.  

 Для сталого функціонування системи водопостачання та водовідведення на території смт Драбів придбано дизельний електрогенератор на 40 кВт.  Джерело резервного живлення іноземного виробництва  придбано за кошти місцевого бюджету під індивідуальне замовлення. Це обладнання встановлене працівниками комунального підприємства Драбівське виробниче управління житлово-комунального господарства з метою забезпечення як безперебійного постачання питної води населенню та споживачам селища в разі відключення громади від мереж електропостачання,  так і для відкачування стоків на каналізаційній насосній станції. Пересувний електрогенератор забезпечить роботу насосного обладнання для подачі питної води в резервуар та мережі централізованого водопостачання та водовідведення. 

             Для поліпшення транспортного обслуговування мешканців громади проведено зустріч із перевізником ПП Малишев В.П. з приводу автобусного маршруту до населених пунктів Олімпіадівка та Козаче, обговорено шляхи вирішення даної проблеми, досягнута домовленість про додаткове вивчення потреб мешканців у автобусних перевезеннях, визначенні днів курсування автобуса, починаючи із січня 2023 року; проведено зустріч із водіями автобусного маршруту «Полтава-Черкаси» та проінформовано водіїв про можливість слідування автобуса через центр смт Драбів та заїзд автобуса на зупинку по вул.Гагаріна,15 (біля церкви).

             22 грудня  селищний голова Світлана ОРЕЛ провела нараду з директорами закладів загальної середньої освіти та лідерами профспілкового руху трудових колективів. Підведено підсумки виконання заходів Програми національно-патріотичного виховання в Драбівській селищній територіальній громаді  у 2022 році. Обговорено питання роботи закладів освіти в умовах воєнного стану, фінансування освітніх закладів у 2023 році, порядок ведення обліку дітей шкільного віку та учнів, роботу закладів освіти в період зимових канікул та окреслено основні завдання на наступний рік.

             23 грудня відбулася зустріч лідерів учнівського самоврядування громади з селищним головою Світланою Орел. Спілкування пройшло в теплій, невимушеній атмосфері.   Учнів цікавили питання про плани на розбудову Драбівської громади після Перемоги, проблеми працевлаштування молоді і можливість їх самореалізації та інше. Голова громади  поділилась з учнями своїми думками з організації роботи, волонтерською діяльністю та підтримкою Збройних сил України, планами розвитку громади, подякувала  школярам за ініціативу у допомозі херсонським дітям та проведенні благодійних ярмарків та вручили новорічні подарунки з побажанням миру в Україні.

            Насиченим виявився минулий тиждень і на святкові заходи. В період 19-25 грудня в громаді проведено благодійну акцію «На радість дітям Миколай іде по світу». 

      19 грудня  відбулося святкове відкриття новорічної ялинки для дітей  громади,  проведено театралізоване дійство казка-мюзикл  «Нові пригоди Сніговичка на Миколая» за участю учасників драматичного гуртка «Сучасник» ЦКіД (керівники Тетяна Коханій та Ніна Сириця).

      21 грудня  на святкову виставу з нагоди свята Миколая та новорічних свят були запрошені та отримали новорічні подарунки  діти,  батьки  яких є учасниками бойових дій та сьогодні боронять нашу державу, а також  діти з числа  внутрішньо переміщених осіб,  які навчаються і виховуються в освітніх  закладах громади. В селах громади солодощі діткам вручали старости сіл.

Упродовж новорічної акції новорічні подарунки  у громаді   отримали 392 дітей. З бюджету громади на придбання новорічних пакунків виділено  100100 гривень.

  Окремою увагою були наділені діти, батьки яких загинули та зникли безвісти під час військових дій в Україні.  За сприяння депутатів обласної та селищної ради діти отримали  подарунки, солодощі,  фрукти та долучилися до перегляду театралізовано дійства  «Нові пригоди сніговичка на Миколая»  у  Центрі культури та дозвілля.  

      23 грудня в м.Золотоноша підведено підсумки районного конкурсу дитячого малюнку "Я намалюю на папері дитинство без війни". Серед переможців –  талановиті діти нашої громади: у  віковій категорії 6-9 років -  Дар’я Войтенко за роботу «Мирний сонячний день» (І місце), у віковій категорії 10-13 років - Софія Арсененко за роботу «Я українка – мрію про мир в усьому світі і Україні» (І місце). Гран-прі конкурсу отримала Анна Тимошенко за роботу «Янгол миру».

На захід також були запрошені вихованці 2 дитячих будинків сімейного типу, які функціонують на території Драбівської громади. Селищний голова Світлана Орел привітала родини з новорічними та різдвяними святами та вручила цінні подарунки та солодощі дітям.

             25 грудня в Центрі культури і дозвілля мистецтвознавці Драбівської дитячої школи мистецтв дарували присутнім чарівні Різдвяні і Новорічні святкові хвилини. Свято "Мистецько-різдвяний калейдоскоп" пройшло цікаво та святково. Учні школи продемонстрували свої знання отримані за семестр.  І навіть звучання сирен "Тривога" не зіпсувало усім свято.

            Порадував минулий тиждень і спортивними заходами:

             14 грудня на Всеукраїнському турнірі та відкритому чемпіонаті міста Черкаси з дзюдо серед юнаків та дівчат 2008-2009, 2010-2011, 2012-2013 р.н. 16 вихованців ДЮСШ «Слов’яни» здобули 12 призових місць.

             18 грудня відбулася Відкрита першість м.Яготин (Київська область) з дзюдо серед юнаків та дівчат 2009-2012, 2013-2014 р.н. 15 дзюдоїстів ДЮСШ «Слов’яни» представляли Драбівську громаду та  у нелегкій боротьбі, кожен у своїй ваговій категорії, вибороли низку призових місць: І місце - Шурубура Владислав, Ясько Ігор, Бойко Євгеній, Нестеренко Олександр, Мурашко Захар, Лисенко Дар'я (тренер Петренко Т.П.) та Грищенко Артем (тренер Моісєєв В.В.). ІІ – місце - Комар Денис, Лозова Заріна (тренер Петренко Т.П.), Потіс Владислав, Мехеда Богдан, Потапчук Назар (тренкер Стьопочкіна О.М.). ІІІ – місце - Борисенко Тимофій, Низенко Артем (тренер Петренко Т.П.), Мехеда Назар (тренер Стьопочкіна О.М.).

             24 грудня в смт Згурівка  (Київська область) відбувся відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат 2002-2007,2008-2010,2011-2012 років народження. Вихованці ДЮСШ "Слов’яни" з честю представили нашу громаду та здобули 6 призових місць: Лисенко Дмитро (в.к.66 кг); Бойко Дмитро (в.к.60 кг); Калина Олександр (в.к.60 кг); Конюшенко Микола (в.к.42 кг); Кутовий Владислав (в.к.50 кг); Колосков Максим (в.к.42 кг).

             17  та 24 грудня продовжувався Чемпіонат Драбівської селищної територіальної громади з міні-футболу 2022-2023 років, в якому грали команди:

            - ФК «Славутич» смт Драбів  - ФК «Сокол» с.Свічківка;

            - ФК «Лідер» с-ще Драбове-Барятинське - ФК «Юність» с.Мойсівка;

            - ДЮСШ Драбів - ФК «Шрамківка» с.Шрамківка;

            - ФК «Лідер»  с-ще Драбове-Барятинське  - ФК «Славутич» смт Драбів;

            - ФК «Сокол»  с.Свічківка - ФК «Шрамківка» с.Шрамківка;

            - ФК «Юність» с.Мойсівка  - ДЮСШ Драбів.

             24 грудня наша громада гостинно приймала волейболістів-аматорів, які прийняли участь у Новорічному турнірі з волейболу. Це чотири команди Золотоніського району: «МІКС» смт Драбів, «СТАРТ» с-ще Драбове-Барятинське, «ОЛІМП» с.Бирлівка Шрамківської громади та  «МАЯК» с.Піщане Піщанської громади.

 За результами волейбольного турніру перемогу здобули: 1 місце – «Маяк» с.Піщане; 2 місце «Мікс» смт Драбів; 3 місце «Олімп» с. Бирлівка.

             25 грудня у спортивному комплексі Центру культури і дозвілля Драбівської селищної ради відбувся турнір з міні-футболу на призи селищної ради, за участю дитячих футбольних команд дитячо-юнацьких спортивних шкіл. На різдвяно - новорічний турніру завітали гості із ДЮСШ «Чорнобай», ФК «Юність» Шрамківської сільської громади.  За підсумками ігор 1-місце виборола ДЮСШ Чорнобай; 2-місце  -  ДЮСШ Драбів; 3-місце посіла команда «Юність» Шрамківської громади. Кращими гравцями стали: ДЮСШ «Чорнобай» Труш Олександр; ДЮСШ «Драбів» Потапенко Єгор; «Юність» Богуславець Артем.