Соціальні послуги, як важливий фактор покращення якості життя сімей громади

  • 186

   Фото без опису

 

Діяльність комунального закладу "Центр надання соціальних послуг" Драбівської селищної ради спрямована на здійснення соціальних заходів, метою яких є вихід вразливих сімей із складних життєвих обставин, в яких вони опинилися та які вони не в змозі самостійно подолати за допомогою наявних засобів і можливостей, створення умов для самостійного розв'язання життєвих проблем, що виникають в сім'ях та повернення до повноцінного життя родин.

Так, з метою моніторингу ситуацій у вразливих сім’ях, які опинилися в складних життєвих обставинах та отримують послуги в КЗ "Центр надання соціальних послуг" Драбівської селищної ради, 19.01.2023 року працівниками центру  було відвідано 6 сімей, в яких виховується 13 дітей на території Драбівської ТГ (с. Драбове-Барятинське, с. Митлашівка), з них 2 багатодітні сім’ї, в яких виховується 8 дітей, та 1 одна сім’я, в якій дитина перебуває під опікою.

Фото без опису

 

В ході роботи були обстежені умови проживання дітей, наявність продуктів харчування, сезонного одягу і взуття, шкільного приладдя, готовність дітей до онлайн-навчання.  З дорослими членами родин проведено бесіди щодо створення та збереження належних умов проживання, задоволення базових потреб дітей та забезпечення належного догляду за дітьми.

Також фахівцями надано консультації щодо можливих видів соціальних послуг, державних допомог сім’ям з дітьми та порядок їх отримання.