Проведено урок державності до Дня Соборності «Велич України в її Соборності»

  • 215

 Фото без опису

 

Щороку 22 січня в день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна відзначає День Соборності.

Ця подія увійшла в історію як День Соборності України, що уособлює віковічні прагнення нашого народу до об'єднаності, цілісності та неподільності.

105 років тому – 22 січня 1918 року – Українська Народна Республіка проголосила незалежність і боролася за право бути «самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу». Цей факт руйнує твердження російської пропаганди, буцімто Української держави не існувало, її вигадали більшовики.

Ідея соборності була й залишається базовою національною цінністю українців. А нині вона є передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії.

Працівники дитячої бібліотеки  не залишилися осторонь цієї події, та провели урок державності «Велич України в її Соборності» для учнів 7-А класу Драбівського НВК, з метою виховання національної свідомості і людської гідності, та поглибити знання учнів про історію виникнення свята Соборності України.

Фото без опису

Під час заходу діти із цікавістю слухали про історію виникнення свята Соборності України, ознайомились з історичними фактами про Україну, проглянувши цікавий документальний фільм «Акт Злуки».

Наприкінці заходу, щоб поглибити знання про Україну як державу зі своєю історією, культурою, народними звичаями та традиціями, провели вікторину «Як я знаю Україну».

Також учнів ознайомили з книжковою виставкою «Україно Соборна – моя гордість і слава» , представлена література якої розповідає про єдність усього українського народу під єдиним українським прапором, та про незалежну і єдину, соборну Україну.

Фото без опису

Зважаючи на сьогоднішні події в Україні, цей урок став дуже актуальним. Тож пам’ятаймо про незліченні жертви наших співвітчизників покладені на вівтар незалежності, соборності, державності.