Відбулася 29 сесія Драбівської селищної ради

  • 418

Фото без опису

Сьогодні, 20 січня 2023 року, під головуванням селищного голови Світлани Орел відбулася чергова 29 сесія Драбівської селищної ради восьмого скликання.

В роботі пленарного засідання взяли участь   депутати селищної ради,    працівники виконавчого апарату та виконавчих органів селищної ради, керівники закладів освіти та культури громади,  представники засобів масової інформації, громадськість.

Перед початком пленарного засідання до присутніх  звернулась очільниця громади. Вона зазначила, що сесія проходить напередодні Дня Соборності України, а Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього. Учасники зібрання вшанували  хвилиною мовчання пам'ять земляків,  які загинули захищаючи державу, та поклали квіти до Пам’ятного знаку борцям за Незалежність України.

Фото без опису

Фото без опису

На порядок денний було внесено та прийнято до розгляду 33 питання, які згідно з регламентом роботи селищної ради були попередньо розглянуті на засіданнях постійних комісій.

Першим питанням депутати заслухали звіт селищного голови про діяльність виконавчих органів селищної ради та про здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами селищної ради у  2022  році. У своєму звіті  Світлана Орел окреслила напрями, на яких будувалась діяльність громади у звітному періоді, зупинилась на проблемних питаннях, які доводиться вирішувати. Звернула увагу на те, що в період війни в нашій країні повноваження органів місцевого самоврядування в тилу змінилися відповідно до вимог часу, а також подякував депутатському корпусу та виконавчому комітету за  злагоджену роботу, адже всі працюють задля наближення перемоги.

         Під час сесії прийнято  рішення щодо внесення змін до Програми соціально-економічного та  культурного розвитку Драбівської  селищної ради на 2022-2023 роки, про внесення змін до бюджету селищної територіальної  громади на 2023 рік, затверджено Положення про порядок  проведення громадських слухань  у громаді, про проведення громадських обговорень щодо реорганізації закладу загальної середньої освіти сіл Бойківщина, Михайлівка та Перервинці, затверджено  план роботи селищної ради на 2023 рік.

На завершення голова селищної ради подякувала депутатам за плідну активну працю при підготовці і проведенні сесії.