«Крути: історія української нескореності»

  • 630

 Фото без опису

29 січня – День пам’яті героїв Крут – саме там, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

Студенти, курсанти, школярі – виявилися у своєму патріотизмові вище за класові інтереси і, коли постала потреба, без вагань віддали молоде життя в ім'я волі свого народу. У масштабах всесвітньої історії ця битва, може, й  незначна. Вона не є зразком військового мистецтва. Проте вона – символ нескореного духу нашої нації.

З метою виховання у читачів поваги до історичного минулого українського народу, вшанування пам’яті українських юнаків, що полягли в бою під Крутами, працівники бібліотеки організували тематичну книжкову  виставку то провели інформ-хвилинку «Крути:  історія української нескореності». Користувачі  бібліотеки дізналися  про міжнародну ситуацію, в якій опинилася Україна в 1918 році,  про наступ більшовиків на Україну, про мужнє протистояння української молоді загарбникам.

Фото без опису

Трагічна загибель студентського куреня стала символом патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежну Україну. Подвиг українських юнаків, що своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі...