Фахівці соціальних служб Драбівської громади зустрілися із представниками французької міжнародної організації «Тріангль Женерасьон Юманітер»

  • 382

 

 

       Сьогодні фахівці  відділу соціального захисту та охорони здоров’я селищної ради та комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» зустрілися із представниками французької міжнародної організації «Тріангль Женерасьон Юманітер» (TGH).

         На зустрічі йшлося про подальшу можливу співпрацю і про те, чого найбільше потребують вимушені переселенці з тих областей України, де ведуться бойові дії.

         Начальник відділу соціального захисту та охорони здоров’я  Тетяна Перепелиця проінформувала міжнародних партнерів  про організацію роботи в громаді  із внутрішньо переміщеними особами, таку собі дорожню карту для ВПО, організацію проживання ВПО у гуртожитку КНП «Драбівська багатопрофільна лікарня», підготовку  інших прихистків  до прийому переселенців.

        Ірина Мірошник, завідувачка відділення соціальної допомоги вдома КЗ «Центр надання соціальних послуг»,  розповіла про  організацію видачі гуманітарної допомоги, сьогоднішні потреби вимушених переселенців у продуктах харчування, одязі, засобах гігієни та іншому.

        Представники «Тріангль Женерасьон Юманітер» (TGH) також у цей день відвідали гуртожиток КНП «Драбівська багатопрофільна лікарня», де проживає 36  внутрішньо переміщених осіб, провели із ними співбесіди щодо надання  правової, психосоціальної, гуманітарної та іншої допомоги.

        Драбівська громада  щиро  вдячна міжнародним партнерам, які допомагали і допомагають  підтримувати ВПО, і цінує підтримку  кожного небайдужого, хто долучається до цієї  справи.

 ________________________________________    

         «Тріангль Женерасьон Юманітер» - це організація міжнародної солідарності з головним офісом у Ліоні, Франція. Вона розробляє та впроваджує програми гуманітарної допомоги, реабілітації  та розвитку у 10 країнах. Реалізує програми через довгострокове партнерство з великими фінансовими донорами. Організація діє в Україні з 2016 року, м.Краматорськ. Специфіка діяльності передбачае підтримку найбільш вразливих верств населення, які постраждали від конфлікту на Донбасі. Наразі, TGH хоче продовжити та посилити свою діяльність в Україні, тому розширюється та відкриває офіси в наступних містах: Львів — координаційний офіс та регіональні офіси в Вінниці, Черкасах та Дніпрі.

         Про програми   міжнародної організації «Тріангль Женерасьон Юманітер»,  які будуть реалізовуватися  у громаді, повідомимо згодом.