Соціальні послуги догляду вдома та натуральної допомоги – важливі складові соціальної підтримки громадян похилого віку

  • 612

 

Фото без опису

 

Літні люди є однією з особливо вразливих категорій громадян, які як ніхто інший потребують захисту та підтримки. Їм важко подбати про себе без сторонньої допомоги, особливо тим, які опинилися на самоті.

Відділення соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради активно працює у напрямку покращення якості допомоги та підтримки осіб похилого віку та людей з інвалідністю.

З метою контролю за якістю надання соціальних послуг догляду вдома  та натуральної допомоги жителям Драбівської територіальної громади, 24 березня 2023 року завідувачем відділення соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради Іриною Мірошник та соціальним працівником Наталією Легошею здійснено виїзну перевірку надання послуг у селах Митлашівка.

Соціальними робітниками села Митлашівка Плічко Ольгою Миколаївною та Суденко Ольгою Василівною обслуговується 10 і 9 жителів відповідно.

На час перевірки соціальні робітники знаходилась на робочих місцях. Послуги особам похилого віку надавалися в повному обсязі за Державними стандартами згідно з індивідуальними планами та договорами, укладеними між комунальним закладом та підопічними.

Соціальні робітники забезпечують обслуговуваних всім необхідним: продуктами харчування, промисловими товарами, медикаментами, оплачують комунальні послуги, забезпечують занесення води, винесення сміття та надають інші послуги, передбачені індивідуальними планами та додатковими угодами до укладених договорів.

Працівники відділення соціальної допомоги вдома відповідально, уважно, дбайливо з повагою ставиться до підопічних, морально підтримують, завжди знаходять спільну мову з ними, допомагають поратися по господарству.

Всі одинокі, яких відвідали перевіряючі, щиро дякували за своєчасне та якісне надання послуг соціальними робітниками.