ДИТИНА ЧИТАЄ - УКРАЇНА ПЕРЕМАГАЄ!

  • 303

 Фото без опису

 

         Наприкінці березня в усіх бібліотеках України традиційно проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це найбільше книжкове свято року!

Бібліотеки Драбівської громади активно долучилися до Всеукраїнського тижня дитячого читання та проводили екскурсії по бібліотеках «Подорож книжковими полицями», інформ-мікси «Цікавинки з журнальної сторінки», відеоподорож «Від папірусу до книги», «Книги, що мандрують часом». Проводили з читачами вікторини «Відгадайте без підказки: хто герой з якої казки», мініопитування «Книга, що подарувала мені натхнення», літературні подорожі  «Дивовижні факти про книгу», а також майстер клас  «Весняна фантазія».

Любити, знати історію та звичаї своєї Батьківщини - святий обов'язок усіх її жителів. Тож для учнів 1-Б класу Драбівського НВК, працівниками дитячої бібліотеки проведено вікторину "В моєму серці Україна". Запитання до вікторини були різні і цікаві, але діти впоралися з ними на всі сто відсотків. В ході нашого заходу також провели літературну гру "Турнір казкознавців". Діти відгадували українські народні казки за опорними словами, за жартами, пригадували казки, в назві яких є числа, та ще багато чого цікавого.

Учні Нехайківського ЗЗСО здійснили казкову гру-подорож ,,Літературний диліжанс" країною, якої немає на карті. Це - країна КАЗОК. Країна, де добро завжди перемагає зло.

        Вперше Всеукраїнський день дитячого читання почали відзначати у час воєнного лихоліття. Зараз наша країна знову переживає війну. Але ми сьогодні є свідками того, що жодні пандемії, військові дії, погодні умови та інші чинники не можуть стати на заваді дитячому читанню. Бо воно має здатність відволікати дітей від тривоги, заспокоювати їх, дає можливість зануритися у вигадані світи, допомагає абстрагуватися від жахливої реальності та бодай на деякий час забути про війну.

ДИТИНА ЧИТАЄ - УКРАЇНА ПЕРЕМАГАЄ!