До уваги суб'єктів господарювання!

  • 242

Фото без опису       

28 квітня в Україні відзначається Всесвітній день охорони праці

 

   Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 №685/2006 щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначається День охорони праці.

        У 2023 році День охорони праці присвячений безпечному та здоровому робочому середовищу як фундаментальному принципу та праву на роботі.       

        Право на працю у безпечних та здорових умовах праці закріплено Конституцією України.

        Праця в умовах воєнного стану пов’язана з великою кількістю нових, зокрема смертельних небезпечних чинників, що призводять до погіршення умов праці загибелі працівників на робочих місцях.

        Так, за час збройної агресії російської федерації під час виконання трудових обов’язків на виробництві постраждало 3065 працівників, зокрема 520 – зі смертельним наслідком.

        Наразі Держпраці використовує всі можливі засоби для поширення інформації з питань організації безпечних умов праці. Відповіді на актуальні питання безпеки праці розміщено на офіційному сайті: https://dsp.gov.ua/faq/ та на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/

         Крім того, отримати консультацію можна на сторінках Держпраці у соціальних мережах і за контактами сервісу «Інтерактивний інспектор». Роботодавці під час інформаційних відвідувань посадовцями Держпраці можуть отримати консультаційний супровід підприємства, дізнатися про зміни у законодавстві з питань охорони праці. 

          Пропонуємо в День охорони праці, 28 квітня 2023 року, долучитися до вшанування пам'яті працівників, які загинули на виробництві, в мирний час та під час воєнного стану.