Проєкт «Сади Перемоги» - наш внесок у перемогу України

  • 448

Фото без опису

 

         До масштабної всеукраїнської ініціативи «Сади Перемоги» долучилися жителі Драбівської громади. Ця програма спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні. 

     На реалізацію програми селищна рада у поточному році виділила з місцевого бюджету 15,8 тис.грн. На ці кошти було придбано посадковий матеріал (насіння моркви, огірків, червоного буряка, капусти, петрушки, кропу, квасолі та цибулі), а також засоби захисту рослин від шкідників, які були розподілені між усіма селами громади, що забажали взяти участь у проєкті «Сади перемоги».

     Першими включилися в роботу жителі сіл Білоусівка, Перервинці та Левченкове, де вже засаджено земельних ділянок загальною площею 0,22 га картоплею, цибулею, морквою, петрушкою, кропом та буряком. Решта наших сіл проводять підготовку земельних ділянок, які при сприятливих погодних умовах в найближчий час також будуть засаджені овочами.

    Також, як і в минулому році, кожен житель громади збільшив посіви овочів на своїх присадибних ділянках, щоб забезпечити і себе, свої сім’ї, а також щоб поділитися із внутрішньо-переміщеним особам, та тими, хто захищає нас з вами на передовій.

     Реалізація цього плану у Драбівській громаді не тільки стане нашою відповіддю окупантам на загрозу голоду, а й забезпечить підняття морального духу наших громадян.