8 травня - День пам’яті та примирення

  • 81

Фото без опису

Дорогі наші ветерани, діти війни,

шановні жителі Драбівської територіальної громади!

8 травня, в День пам’яті та примирення, ми вшановуємо пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни.  

Ці дні присвячені пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй. Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував  у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.  Війна – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі, мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками. 

Сьогодні, як ніколи, ми відчуваємо неймовірну гіркоту болю, адже війна росії проти України наблизила нас до історичних подій жорстокої минувшини і зробила їх сьогоденням. Безліч сліз та чимало зруйнованих життів, покинутих домівок, втрачених надій – те, що ми спостерігаємо сьогодні в Україні із-за ворожого російського вторгнення.

Тож, на превеликий жаль, 78-му Перемогу ми нині зустрічаємо зі зброєю в руках. Наші українські захисники з честю продовжують героїчні традиції фронтовиків і захищають рідну землю від загарбника. Відтак самовіддано виконують конституційний обов’язок, проявляють мужність і героїзм, демонструють високий професіоналізм, патріотизм та відданість Україні, відстоюючи її незалежність та територіальну цілісність в умовах воєнного стану в країні.

Саме від них, від бійців, залежить доля та майбутнє нашої держави!

Саме вони наближають нас, українців, до чергової Перемоги, на яку ми всі чекаємо з нетерпінням! 

Слава ветеранам Другої світової війни!

Слава нинішнім захисникам Вітчизни!

Слава Україні! Доземний уклін і безмежна вдячність Вам!

І хай незламний дух Великої Перемоги надає нам сил і наснаги!

Мирного нам неба над головою, злагоди та благополуччя повсякчас!

Бережи, Боже, Україну та кожну українську родину від лиха!

 

З шаною

Селищний голова                                               Світлана ОРЕЛ