Драбівська дитяча бібліотека запрошує переглянути книжкову виставку «Пам’яті загиблих будемо гідні»

  • 137

 Фото без опису

 

8 травня, в День памяті та примирення, Україна вшановує память кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни.

Надзвичайно важливо згадувати та вшановувати подвиг тих, хто боровся з нацизмом і переміг його. Не менше заслуговують на увагу та пам’ять і жертви війни: остарбайтери, діти війни, цивільні, які постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл. Війни – це не лише танки, гармати й масштабні бої. Це – долі , мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати українців, особливо демографічні – від 8 до 10 мільйонів осіб.

Дитяча бібліотека пропонує відвідувачам книжкову виставку «Пам’яті загиблих  будемо гідні». На виставці представлено видання, які висвітлюють причини та перебіг подій Другої світової війни, історичне значення великої перемоги, спогади учасників  бойових дій та інформаційні матеріали з сайту Українського Інституту Національної Пам’яті.