9 травня - День Європи

  • 78

В Україні запровадили нове свято 9 травня

Шановні жителі Драбівської громади!

Усвідомлюючи європейську ідентичність Українського народу, з метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру, безпеки й стабільності на Європейському континенті, засвідчуючи відданість ідеалам та цінностям демократії, підтримуючи ініціативи молодіжних та інших громадських об’єднань, своїм указом Володимир Зеленський встановив в Україні 9 травня Днем Європи, який відзначатиметься щороку  спільно з державами Європейського Союзу.

Від сьогодні українці, разом з усією вільною Європою, вшановують нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм. Єдність, яка наближає мир.

Україна — це держава, яка є співтворцем європейської цивілізації. Багатьом своїм перемогам та досягненням Європа завдячує саме українцям. Для нас це особливий день, адже   440 – й день  ми виборюємо  право стати поноправною європейською спільнотою у широкомасштабній війні з  росією.

Впевнена, що наша держава і в подальшому працюватиме у відповідності до цінностей та принципів притаманним ЄС, що гарантують рівні можливості та правову захищеність для кожного громадянина. Саме така політика і є запорукою демократичного розвитку України.

Тож прийміть мої вітання з нагоди Дня Європи! Це свято у черговий раз нагадує нам, що Європа починається не за кордоном України – вона починається у серці кожного українця.  

Вітаю з Днем Європи і від щирого серця бажаю терпіння та рішучості на шляху до щасливого, яскравого європейського майбутнього. Впевнена, що разом ми здійснимо усі необхідні перетворення для втілення нашої європейської мрії!

Слава Україні!

З повагою

Селищний голова                                                                          Світлана ОРЕЛ