Кожен клаптик землі працює на Перемогу

  • 375

 

Фото без опису    

 Війна, розв’язана Росією, призводить до продовольчої кризи в країні. Тому саме зараз потрібно думати про майбутній врожай. Ідея проєкту «Сади Перемоги» проста – кожен клаптик землі в саду чи на городі має стати місцем для самозабезпечення продовольством.

         Торік Драбівської територіальною громадою в рамках проєкту було засаджено картоплею один гектар землі та  пів гектара гречкою. Громада мала гарний врожай, яким могла забезпечити свої потреби, неодноразово передавали нашим захисникам на передову, допомогали жителям Харкова, які постраждали внаслідок війни.  

  Продовжуючи цю традицію Драбівська територіальна громада другий рік поспіль бере участь у загальноукраїнському проекті «Сади перемоги». У грудні 2022 року розроблено та затверджено депутатами Програму підтримки самозабезпечення Драбівської територіальної громади  харчовими продуктами «Сади Перемоги»  на 2023-2024 роки.

       З настанням сприятливих погодніх умов всі дружно взялися до праці -  почали висівати та садити і для себе, і для тих, хто буде цього потребувати -  особливо для наших захисників. 

На реалізацію Програми з бюджету селищної ради у  2023 році вже виділено 15,8 тис.грн. На ці кошти було придбано посадковий матеріал, який був розподілений між усіма селами громади. Роботи в населених пунктах були організовані старостами. До акції долучилися небайдужі жителі сіл, працівники закладів освіти, культури, інших установ та організацій.

         Сьогодні в громаді завершено перший етап проєкту – садіння овочевих культур. Всього на площі 4,5 га висаджено картоплю (майже 2 га), моркву, буряк, цибулю, квасолю, огірки, помідори, капусту, зелень. Також посіяно майже 1 га гречки.

         Сподіваємося, що восени зберемо гарний урожай. Це дозволить нам забезпечити наші освітні та медичні заклади якісними овочами та зеленню, допомагати нашим захисникам та усім, хто потребуватиме нашої допомоги.

         Тільки разом ми можемо досягти результату. Успіх у нашій єдності!

         Разом до Перемоги!