Проведено виїзний семінар для клубних працівників

  • 220

 

Фото без опису

18 травня на базі Митлашівського сільського Будинку культури відбувся виїзний семінар клубних працівників громади з нагоди Дня вишиванки та Міжнародного Дня музеїв. Ініціатором та організатором семінару виступила художній керівник Митлашівського сільського будинку культури Ірина Анатоліївна Скирда.

Переступивши поріг будинку культури, ми опинитеся в шматочку старовинної сільської хати.

Господиня гостинно розповла відвідувачам про неоціненну народну спадщину, про українську духовність. Коріння нашого народу, його звичаї та традиції забувати не можна.

В світлиці представлені предмети побуту давнини, речі домашнього вжитку: глечики, мисники, рублі, маслобійки, корзини, ліжко, хустки, картини, статуетки, ліхтарик, свічник, каганець, іграшки та багато інших речей, котрими десятки, а то й сотні років тому користувалися наші пращури.

Левову частку у світлиці, займають старовинні рушники про які Ірина Анатоліївна може розповідати годинами. Вона не один рік завзято й наполегливо збирала рушники: у знайомих, сусідів, співробітників, батьків вихованців гуртків художньої самодіяльності. Навіть вирушала у такі собі мандрівки по селу. І була шалено рада, коли поверталася з черговим експонатом – старовинним рушником.

Ми мали можливість послухати розповідь, розглянути старовинні речі, поділитися своїми думками про почуте.

Відвідала світлицю і Драбівський селищний голова Світлана Орел. Вона подякувла за прекрасну роботу, за відродження, збереження і розвиток української народної культури, спадщини наших пращурів. Світлана Іванівна зазначила, що клубні заклади відіграють важливу роль в житті громади. Такі семінари сприяють розвитку культури на селі, навчанню, обміну досвідом.

Особливою родзинкою семінару стали виступи дитячого хореографічного колективу «Світанок» Митлашівського сільського будинку культури. Гучними оплесками колеги зустрічали  аматорів сцени.

По закінченню концерту, директор Будинку культури провела оглядову екскурсію по закладу.

По завершенню семінару працівники культури побажали один одному добра та злагоди. Кожний від участі отримав позитивні емоції та наснагу до подальшої творчої праці.