Виявлення осіб похилого віку, які потребують соціальної допомоги - важливий аспект роботи відділення соціальної допомоги вдома КЗ « Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради

  • 84

 

 

Фото без опису

Відділення соціальної допомоги вдома комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради активно працює у напрямку покращення якості допомоги та підтримки осіб похилого віку та людей з інвалідністю.

Соціальними робітниками та працівниками відділення постійно проводиться робота по виявленню одиноких непрацездатних осіб.

31 травня 2023 року працівниками комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради здійснено виїзд в с.Олімпіадівка та с.Митлашівка,  де проведено визначення та оцінку індивідуальних потреб осіб, які потребують надання соціальних послуг  догляду вдома та натуральної допомоги. Відповідний пакет документів подано до відділу соціального захисту та охорони здоров’я Драбівської селищної ради для прийняття рішення про надання соціальних  послуг.

Також з метою контролю за якістю надання соціальних послуг догляду вдома  та натуральної допомоги жителям Драбівської територіальної громади  здійснено  перевірку надання соціальних послуг соціальним робітником села Драбове-Барятинське   Наталією Манітою.

На час перевірки   Наталія  Маніта  знаходилася   на робочому місці. Послуги особам похилого віку надавалися в повному обсязі за Державними стандартами згідно з індивідуальними планами та договорами, укладеними між комунальним закладом та підопічними.

Соціальний робітник забезпечує обслуговуваних всім необхідним: продуктами харчування, промисловими товарами, медикаментами, надає допомогу у приготуванні їжі, оплачує комунальні послуги, забезпечує занесення питної води, надає допомогу в оформленні документів (оформлення  субсидії на квартирну плату і комунальні послуги)  та надає інші послуги, передбачені індивідуальним планом та договором.

Працівник відділення соціальної допомоги вдома відповідально, уважно,  з повагою ставиться до підопічних, морально підтримує, завжди знаходить спільну мову з ними, допомагає поратися по господарству.

Всі одинокі, яких відвідали перевіряючі, щиро дякували за своєчасне та якісне надання  послуг соціальним робітником.