Соціальна робота в громаді

  • 120

 Фото без опису

 

 

 

Соціальні послуги – це дії, спрямовані на профілактику складних життєвих обставин, подолання або мінімізацію їх негативних наслідків. Соціальна послуга надається особам/сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, що можуть бути спричинені інвалідністю, похилим віком, втратою рухової активності, пам’яті, домашнім насильством, жорстоким поводженням із дитиною, іншим.

31.05.2023 року фахівцями із соціальної роботи та соціальним працівником комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Драбівської селищної ради було відвідано 2 осіб похилого віку в с. Олімпіадівка та с. Митлашівка, які звернулися із заявою про надання соціальних послуг,  здійснено оцінку потреб та проведено інформаційну бесіду  про соцільні послуги КЗ «ЦНСП» Драбівської селищної ради та порядок їх отримання . Також з метою моніторингу позитивних змін в сім’ях відвідано дві родини, які виховують 5 дітей (2 дитини з інвалідністю) в с. Драбове-Барятинське, які перебували в складних життєвих обставинах та мінімізували їх  шляхом спілних зусиль та співпраці з надавачами послуг.

01.06.2023 року фахівцями із соціальної роботи здійснено виїзд в с. Нехайки до дитячого будинку сімейного типу ( 5 дітей-вихованців) для надання консультацій по довлаштуванню дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відвідано родину батька-одинака (2 дітей),  який отримує соціальну послугу соціального супроводу для моніторингу змін в родині, обговорення невирішених питань та корегування індивідуального плану соціальної послуги. Також відвідано багатодітну родину внутрішньо переміщених осіб (8 дітей) в с. Привітне з метою здійснення оцінки потреб сім’ї та проведення інформаційної бесіди щодо суб’єктів соціального захисту населення, видів соціальних послуг ВПО. Крім того, працівниками Центру проведено роботу з двома родинами (2 дітей) в с-щі Драбів, де відбулося домашнє психологічне насильство, яким роз’яснено відповідальність за вчинення насильства в сім’ї, права жертви, надано інформацію щодо суб’єктів протидії та запобіганню домашньому насильству та насильству за ознакою статі.