Вітання селищного голови з Днем Української Державності

  • 365

Фото без опису

Шановні жителі Драбівської громади!

Сьогодні, 28 липня, Україна вдруге відзначає День Української Державності. Відзначає в час неймовірно жорстокої війни —  на другому її році, у протистоянні з московською ордою, що триває упродовж кількох століть.

Невипадково нині в багатьох подвигах наших воїнів, у мудрості наших людей у боях, навіть просто в розмовах звичайних українців про те, що відбувається, ми можемо побачити, ми можемо почути і зрозуміти приклади таких же характерів, як сотні років тому. Можемо побачити приклади такої ж хоробрості, такого ж ставлення до життя, і найголовніше —  ставлення до України й до ворога.

Після всього, що пройшов наш народ, після всього, чого ми навчилися за століття, українці ніколи не віддадуть своєї незалежності. І вже не зламаються зсередини, як це бувало не раз. Адже сьогодні ми нарешті маємо національну єдність —  обов’язкову умову збереження державності.

Берегти єдність нині, працювати разом на Перемогу —  це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов’язково виконаємо.    Ми показали всьому світові, що ми – нація нескорених, сильних духом, гідних, вільних нащадків славного козацького роду.  

Сьогоднішнє державне свято проходить під звуки  сирен і вибухи снарядів. Тому День української державності набуває особливого сенсу – він гартується із сталі і крові.                                                    

Наші східні сусіди підготували для нашого знищення тисячі танків, літаків, ракет, десятки тисяч смертників. Проте не врахували одного: за роки державності ми навчилися цінувати свободу і незалежність, свої традиції та мову, культуру та віру, а значить жодні танки та ракети цього не відберуть та не знищать. Ми нічого не віддамо. Ані нашої історії, ані нашої незалежності, ані нашої державності!                                                                                                                                              

У цей день особливо дякую всім, хто боронить нашу землю і незалежність на передньому краї, і прямо зараз дає відсіч агресору на фронті. І усім, хто працює на нашу спільну Перемогу!

Щиро вітаю всіх нас із Днем Української Державності!

Разом до Перемоги! Слава Україні!

 

З повагою

Селищний голова                                                           Світлана ОРЕЛ