До уваги ВПО : реєстрація на виплату 6600 грн. від ООН

  • 170

Фото без опису

Реєстратор БФ «Право на захист» проводитиме реєстрацію ВПО, які відповідають встановленим критеріям,   на грошову допомогу від ООН   у смт Драбів   25 серпня 2023 року з 10.00 до 14.00 у приміщенні ЦНАП.

 

Грошова допомога  від УВКБ ООН становить 2220 грн на кожного члена родини на місяць та покриває тримісячний період.

Хто може оформити допомогу від УВКБ ООН

Для отримання грошової допомоги від ООН особа має відповідати одразу чотирьом критеріям.

Критерії для участі у програмі УВКБ ООН

1. Особа не отримувала раніше допомогу від міжнародних організацій;

2. Родина має дохід, менший за 5400 грн на особу

3. Особа належить до однієї з цих категорій:

  • внутрішньо переміщені особи (ВПО), які перемістилися після 24 лютого 2022 року;
  • особи, які не переміщувалися після 24 лютого 2022 року,, але постраждали від воєнних дій у таких областях: Дніпропетровська, Полтавська, Одеська, Запорізька, Кіровоградська, Черкаська, Харківська, Чернігівська, Сумська, Миколаївська, Херсонська.
  • люди, які повернулися до місця постійного проживання після вимушеного переміщення до іншої області/країни через воєнні дії після 24 лютого 2022 року. 

4. Особа відповідає одному або декільком із наведених нижче критеріїв вразливості:

  • родина, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (55 років і старше).
  • родина, яку очолює одна самотня/ кілька самотніх осіб похилого віку (55 років і старше) або особа похилого віку з однією дитиною чи кількома дітьми віком до 18 років.
  • родини з однією або декількома особами з особливими потребами. А саме ті, що мають: інвалідність, хронічні захворювання. Перелік не обмежується тільки цими критеріями особливих потреб.
  • прийомні сім’ї, які опікуються дітьми без супроводу та дітьми, розлученими з батьками (потрібне документальне підтвердження).

Щоб зареєструватися, із собою  потрібно мати довідку ВПО, оригінали паспорту та коду та, за наявності, документ, який посвідчує інвалідність.