Координаційний центр підтримки цивільного населення запрацював у Драбівській громаді

  • 308

 

Фото без опису

 

 

        При виконавчому комітеті селищної ради  запрацював Координаційний центр підтримки цивільного населення, до складу якого ввійшли посадові особи виконавчих органів селищної ради з питань соціального захисту населення, освіти, культури та молоді, фінансів,  економічного розвитку, захисту прав дітей, цивільного захисту населення та надзвичайних ситуацій, ЖКГ, відділу ЦНАП, керівники комунальних підприємств у галузі охорони здоров’я, місцевого відділу обласного  центру зайнятості, представники громадських організацій, що залучають до своєї діяльності волонтерів (за згодою)та інші посадові особи органів влади та установ.

    Координаційний центр утворено з метою підтримки та координації надання допомоги, вирішення питань соціального захисту, забезпечення зайнятості, надання психосоціальної, медичної та правової допомоги постраждалому населенню.

Фото без опису

     Засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення провів сьогодні його керівник,  заступник селищного голови  Зореслав РУДЧЕНКО.  

         На засіданні розглянуто питання:

   щодо стану  дотримання  прав, свобод та  законних інтересів ВПО на території  громади;

   готовності місць компактного проживання ВПО та домогосподарств, де мешкають ВПО,  до  опалювального періоду;

   про послуги, пільги, та компенсації, які надаються для ветеранів, військовослужбовців та членів їх сімей на території громади.

   До участі в засіданні було запрошено заступника начальника управління соціального захисту населення Золотоніської райдержадміністрації  Ніну СИМОНЕНКО та головного спеціаліста відділу  перерахунків № 1 управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області Тетяну ЛІТВІНОВУ, які долучилися до обговорення питань порядку денного.

       За результатами  засідання  керівником Координаційного центру дано   ряд доручень, зокрема щодо пошуку та залучення гуманітарної допомоги для забезпечення  потреб ВПО  у громаді,  забезпечення паливом  прихистків для ВПО у  селах Олімпіадівка та Привітне, проведення інформаційно-розяснювальної роботи щодо  разової  грошової виплати до Дня Незалежності України  ветеранам війни, постраждалим від нацистських переслідувань, громадянам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і відзначились, боронячи власну країну.

   Також, на виконання доручення обласного координаційного центру, вирішено  у складі центру при виконавчому комітеті  утворити шість робочих груп :

      з питань внутрішньо переміщених осіб;

      з питань ветеранів, військовослужбовців та членів їх сімей;

      з питань ментального здоров’я;

      з питань питання швидкого реагування на надзвичайні ситуації;

      з питань дітей, багатодітних родин, молоді;

     з питань соціального захисту інших пільгових категорій населення.

Фото без опису